-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 26

L.Linkevičius: Afganistano valdžia turi padidinti dėmesį Goro provincijai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad po Afganistano Goro provincijoje įvykdyto išpuolio šalies valdžia joje turi padidinti dėmesį saugumui.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lauksime, kad reakcija bus iš vietos valdžios, nes tai dabar jau vietos pareigūnų ir saugumo struktūrų atsakomybė (...). Turi būti adekvati reakcija, jeigu atsiranda tokie dalykai, vadinasi, veikimas yra laisvesnis negu buvo, turi būti padidintas dėmesys tose provincijose, kur anksčiau nebuvo registruojama tokių įvykių“, – BNS trečiadienį sakė L.Linkevičius.

Afganistano vidurio regione esančioje Goro provincijoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) siejami kovotojai nužudė apie 30 civilių žmonių, o tarp aukų esama vaikų, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai. Vyriausybė šį išpuolį pavadino keršto ataka už IS vietos kovotojų vado nužudymą.

Anot L.Linkevičiaus, išpuoliai prieš civilius yra „amorali ir sunkiai suvokiama taktika“, jis vylėsi, kad pastarasis įvykis yra ne sisteminis, o vienetinis.

„Labai tikimės, kad tai nėra kažkas reguliaraus. Anksčiau tokių išpuolių čia nebuvo, tikėkimės, kad tai vienetinis atvejis ir kad valdžia atkreips dėmesį, kad IS aktyvuojasi ne tik Sirijoje, Irake, bet ir pačiam Afganistane“, – sakė ministras.

2005–2013 metais Goro provincijos saugumu ir atkūrimu rūpinosi Lietuva.

„Goro provincijoje dabar nėra tarptautinių pajėgų. Lietuviai Afganistane tarnauja, yra apie 30 karių, bet jie yra kitur“, – pažymėjo L.Linkevičius.

Žudynės įvyko antradienį vėlai vakare į pietus nuo provincijos sostinės Firozkoho (buv. Čagčarano). „Islamo valstybė“ kol kas nepaskelbė prisiimanti atsakomybę už šį išpuolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius