Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 17

L.Linkevičius: Baltarusijos susitarimai su Rusija Lietuvai atsilieps neigiamai

Baltarusijos ir Rusijos nauji susitarimai dėl glaudesnės valstybių integracijos reikš dar didesnį Rusijos priartėjimą prie Lietuvos sienos „su visomis pasekmėmis“ ir to negalima vertinti teigiamai, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žinių radijui antradienį Linas Linkevičius sakė, kad kol kas iš Rusijos žiniasklaidoje skelbiamos informacijos apie susitarimus nuo 2021-ųjų apjungti muitų sistemą, prekybos ir finansines taisykles, energetikos rinką „daryti išvadas vargu ar būtų teisinga“. Jis tikisi, kad daugiau oficialios informacijos bus sulaukta šių metų pabaigoje.

„Iš tikrųjų, sutinku su kai kuriais politologais, kurie teigia, kad kas gali paneigti, kad yra kokie nors slaptieji protokolai susitarime“, – teigė L.Linkevičius.

„Pokyčiai jei ir vyks, vargu, ar jų iniciatorius bus Baltarusijos valdžia. Tą ir reiškia, kad priartėja de jure ir de facto Rusija, su visomis tomis pasekmėmis. Vargu, ar galime laikyti tai labai teigiamu dalyku“, – kalbėjo ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, Lietuva ne karta pabrėžė, jog Baltarusija yra „labai stipriai integruota į Rusiją“ ir tai be kita ko aiškiai iliustruoja bendros šių šalių gynybos sistemos, saugumo tarnybų bendras darbas.

Anot jo, dėl šios priežasties Lietuva ir toliau taikys „selektyvų bendradarbiavimo principą“ primenant apie Astravo atominės elektrinės keliamą pavojų, tačiau neatmetant ir galimų nuolaidų esant pažangos požymių , pavyzdžiui, derantis dėl bevizio režimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius