-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 25

L.Linkevičius: ES turi sutarti dėl Magnickio sąrašo taikymo europiniu lygiu

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį paragino Europos Sąjungą (ES) susitarti dėl vadinamojo Magnickio sąrašo taikymo europiniu lygiu. Anot Užsienio reikalų ministerijos, L.Linkevičius ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje „paragino kolegas padėti Rusijos pilietinei visuomenei, nes Rusijoje vyksta nuolatiniai žmogaus teisių pažeidimai“.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Todėl ES turi susitelkti ir sutarti dėl taip vadinamo „Magnickio sąrašo“ taikymo europiniu lygiu. Lietuvos ministras akcentavo, kad, kaip rodo patirtis, tik būdami vieningi ir veikdami kartu galime pasiekti rezultatų“, – teigiama ministerijos pranešime.

Jis taip pat tvirtino, kad ES turi padėti Rusijos pilietinei visuomenei, nes šioje šalyje vyksta nuolatiniai žmogaus teisių pažeidimai.

Ministras taip pat paragino ES didinti tiek vidinį, tiek išorinį atsparumą.

„Pirmiausia turime pašalinti mūsų silpnąsias vietas – užkirsti kelią propagandiniams Rusijos kanalams, kurie transliuojami iš kai kurių ES valstybių narių, pasinaudojant mūsų europinės teisinės bazės spragomis“, – pranešime cituojamas L.Linkevičius.

Seimas „Magnitckio įstatymą“ dėl Rusijos pareigūnų „juodojo sąrašo“ priėmė pernai lapkritį, šis teisės aktas pavadintas 2009 metais Rusijos kalėjime mirusio teisininko Sergejaus Magnitcio vardu.

Pagal šį įstatymą Lietuva uždraudė kai kuriems Rusijos piliečiams atvykti į šalį dėl kaltinimų žmogaus teisių pažeidimais ir pinigų plovimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius