Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

L.Linkevičius: jei Baltarusijoje vėl atsiras politinių kalinių, grįšime prie sankcijų klausimo

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius neatmeta, kad Vakarų šalys prieš Baltarusiją gali imtis naujų sankcijų, jei ten vėl atsiras politinių kalinių. Taip jis LRT RADIJUI komentuoja šeštadienį Minske numalšintus antivyriausybinius protestus.
Protestas Baltarusijoje
Protestas Baltarusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skirtingais duomenimis, čia galėjo būti sulaikyta nuo kelių šimtų iki tūkstančio žmonių, tarp jų – kelios dešimtys žurnalistų. Pasak L.Linkevičiaus, tokie veiksmai Baltarusijai nebus į naudą.

„Tai iš tikrųjų atsilieps ne tik vidaus politikoje, kur padėtis tokiu būdu nebus stabilizuota, bet tai atsilieps ir tolesniuose santykiuose su Europos Sąjunga ir atitinkamai – iš to išplaukiančiose visuose kituose susitarimuose, kurie, iš tikrųjų, būtų naudingi Baltarusijai, kaip šaliai.

Taip kad čia yra Baltarusijos valdžios pasirinkimas, o mūsų pareiga – principingai ir adekvačiai reaguoti į tą situaciją. Deja, ta reakcija bus griežta ir toliau. Jeigu ten vėl atsiras politiniai kaliniai, tai, be jokios abejonės, vėl bus grįžtama prie sankcijų klausimo“, – LRT RADIJUI kalbėjo L.Linkevičius.

Tuo metu Rusijos žiniasklaida kiek anksčiau skelbė, kad pirmadienį Rusijos teismas svarstys žymaus šios šalies opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno likimą. Jis sekmadienį kartu su šimtais kitų opozicijos aktyvistų buvo suimtas per Maskvoje vykusį nesankcionuotą mitingą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius