-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

L.Linkevičius: Rusija gali bandyti atsitraukti nuo Minsko susitarimų

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Rusija Ukrainai metamais kaltinimais dėl sąmokslo Kryme gali ieškoti preteksto atsitraukti nuo Minsko susitarimo.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Galbūt čia yra toks preteksto ieškojimas ir suradimas atsitraukti nuo Minsko susitarimo, tame irgi matyčiau didelį pavojų, nes jeigu kaltins Rusija Ukrainos pusę, kad štai jinai sužlugdė ir Minsko procesas toliau neturi perspektyvų, mes prarandam vienintelį įrankį, kuris dar buvo naudojamas reguliuoti šį konfliktą. Tada būtų tikrai didelė žala padaryta“, – Žinių radijui antradienį sakė ministras.

Jo teigimu, Maskvos veiksmus gali lemti ir priešrinkiminės nuotaikos Rusijoje.

„(Gali būti) labai daug faktorių: artėja rinkimai Rusijoje, reikia tam tikros konsolidacijos galbūt, amerikiečių situacija, kuri dabar susikoncentravusi į vidinę politiką, į rinkimus. Aktyvesnis veikimas ne tik Ukrainos klausimais, bet ir Artimuosiuose Rytuose ir kitur yra tvirtesnis, atsiranda tam tikras vakuumas, kuriuo gali pasinaudoti ir bandyti budrumą“, – svarstė L.Linkevičius.

Ukraina praėjusią savaitę paskelbė aukščiausio lygio parengtį savo pajėgose, kai Rusijos federalinė saugumo tarnyba pareiškė sužlugdžiusi „teroristines atakas“, esą planuotas surengti Ukrainos karinės žvalgybos, ir atrėmusi ginkluotus užpuolikus. Kijevas šiuos kaltinimus griežtai neigia.

Tarp Maskvos ir Kijevo didžiulė įtampa tvyro nuo 2014 metų kovo, kai Rusija okupavo, o vėliau aneksavo Krymą, reaguodama į Ukrainoje įvykusią revoliuciją, per kurią buvo nuverstas Kremliaus palaikomas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Ukrainos valdžia teigia, kad Krymo susigrąžinimo sieks išskirtinai politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius