-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 19

L.Linkevičius: turime stiprinti visuomenių atsparumą propagandai

Būtina stiprinti visuomenių atsparumą dezinformacijai ne tik Rytų partnerystės, bet ir savose šalyse, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. „Turime stiprinti ir remti visuomenių atsparumą ne tik Rytų partnerystės šalyse, bet ir mūsų valstybėse, kadangi dezinformacijos ir propagandos apimtys auga“, – antradienį sakė Stokholme viešėjęs L.Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Švedijoje jis susitiko su Šiaurės, Baltijos ir Višegrado šalių užsienio reikalų ministrais.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, ministrai aptarė saugumo klausimus ir pasirengimą aukšto lygio NATO susitikimui, hibridines grėsmes, santykius su Rusija ir Ukraina, Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės politiką, ES darbotvarkę bei bendradarbiavimą energetikos srityje.

Pasak L.Linkevičiaus, tiek Europa, tiek NATO, turi skirti daugiau dėmesio bendradarbiavimui saugumo srityje, įskaitant hibridinių grėsmių, kibernetinio saugumo klausimais.

Aptariant energetikos klausimus, ministras pažymėjo, kad svarbu užsitikrinti nepriklausomą regiono elektros sistemos veikimą ir sklandų atsijungimą nuo Rusijos ir Baltarusijos sistemos. Šiame kontekste nesaugios Astravo AE statybos, pažeidžiant tarptautinius reikalavimus, yra rimtas iššūkis visam Šiaurės ir Baltijos regionui bei kaimyninėms šalims.

L.Linkevičius taip pat susitiko su Švedijos Parlamento pirmininku Urbanu Ahlinu, su kuriuo aptarė dvišalio Lietuvos ir Švedijos bendradarbiavimo iniciatyvas.

Kasmetiniai užsienio reikalų ministrų susitikimai tarp 12 Baltijos, Šiaurės ir Višegrado valstybių (Lietuvos, Estijos, Latvijos, Danijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Čekijos, Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos) pradėti rengti 2013 metais. Kitais metais šio formato susitikimas bus rengiamas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius