-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 26

L.Linkevičius: Ukrainai reikia ne tik tankų, bet ir toliašaudės artilerijos, naikintuvų, ir tada baigsis karas

Vokietija leido Lenkijai nusiųsti Ukrainai vokiečių gamybos tankų „Leopard“, kadangi Varšuva pateiktų tokį prašymą. Dar daugiau – Vokietijos ministrų kabinetas patvirtino, kad atsiųs Ukrainai 14 tankų „Leopard 2“. Laidoje 15/15 apie tai kalbėję buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad Ukrainai reikia ir toliašaudės artilerijos, tikrai reikia ir naikintuvų, nes ukrainiečiams reikia ne tik apsiginti, bet jiems reikia atsiimti užgrobtas teritorijas. Ir tada baigsis karas.
NATO ceremonija Rukloje
NATO ceremonija Rukloje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Sprendimą dėl tankų Vokietija jau paskelbė, ar toliau, taip sakant, reikia mesti meškerę ir kitų ginklų prašyti?

– Tankų problema, matyt, išsispręsta ir dabar jau reikia galvoti ir apie toliašaudę artileriją ir naikintuvus. Pats laikas.

Kadangi vien tankais problemos neišspręsi, čia vis tiek reikia galvoti ir apie šarvuotą techniką, kurios tikrai pakankamai patiekta paskutiniam susitikime – virš 1000 vienetų. Ir artilerijos yra, bet reikia toliašaudės artilerijos, tikrai reikia ir naikintuvų, nes ukrainiečiams reikia ne tik apsiginti, bet jiems reikia atsiimti užgrobtas teritorijas. Ir tada baigsis karas. Čia, kaip visi supranta, kitų nėra variantų.

Vokietijai nebuvo kito varianto, aš tiesiog neįsivaizduoju, jeigu staiga vėl viskas galėjo sustoti. Pagaliau ir po to spaudimo, kurį patyrė Vokietija, beje, ne tik išorinio, bet ir vidinio – nepamirškime, kad viduje vyko labai karšti debatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius