Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 11

L.Pernavas – apie Jungtinėje Karalystėje sulaikomus lietuvius: „Gyventi, kai tavęs ieško policija, sudėtinga“

„Jungtinėje Karalystėje prasidėjo jau ketvirtieji mano metai. Norom nenorom imu galvoti, ką veiksiu toliau“, – sako buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras, o dabar – Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Mariaus Morkevičiaus nuotr.

Pasak L.Pernavo, daugiau nei treji metai prabėgo labai greitai, o dienų, kada nebūtų darbo – nebuvo. Tarnybinis pareigūno telefonas nėra išjungiamas nei naktį, nei savaitgaliais. Bet kada juo gali paskambinti britų policijos kolegos, ypač kai reikalas – skubus.

15min duotame interviu pareigūnas pasakoja apie Jungtinėje Karalystėje sulaikomus lietuvius, savo gyvenimą išvykus iš Lietuvos, bendravimą su sekėjais socialiniuose tinkluose.

„Kiekvienas surastas žmogus turi savo istoriją“

– Praėjusią savaitę paskelbėte, jog beveik po trejus metus trukusių paieškų Jungtinėje Karalystėje buvo sulaikytas dar vienas Lietuvos policijos ieškomas asmuo, įtariamas dalyvavęs „Kamuolių“ grupuotės ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje.

– Taip, be to, šis žmogus įtariamas ir dėl kitų labai sunkių nusikaltimų. Jis buvo ieškomas nuo 2019 metų.

– Ketverius metus, beveik nuo jūsų kadencijos Jungtinėje Karalystėje pradžios. Ilgai.

– Nėra tiek ilgai, kaip galbūt gali pasirodyti. Buvo atvejis, kai sulaikyti žmonės, kurie slapstėsi dešimt, o vienas – net dvidešimt metų.

– Ką tai reiškia? Kad niekur pasaulyje nepasislėpsi ir ateis diena, kai tave ras?

– Tie žmonės, kurių policija pradeda ieškoti intensyviai ir kurie yra įtariami įvykdę sunkius nusikaltimus, manau, tikrai sulauks dienos, kuomet į jų duris pasibels pareigūnai. Čia nėra kalbos apie kažkokius stebuklus ar atsitiktinumus. Tai – nuodugnus, kruopštus, ilgas darbas. Po kruopelytę bandant aiškintis, kur jis gali gyventi, ką daro, kaip.

Mariaus Morkevičiaus nuotr. /Linas Pernavas
Mariaus Morkevičiaus nuotr. /Linas Pernavas

– Vis tiek kyla klausimas, kaip įmanoma tiek laiko slapstytis.

– Gyvenimas besislapstant – tikrai sunkus. Bet kokiam žmogui norisi bendrauti su kitais. Tai natūralus poreikis. Norisi keliauti, užsiimti kokia veikla, leisti laisvalaikį. Tačiau tam, kuris yra ieškomas, visa tai reikia daryti taip, kad niekas nesužinotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius