Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 15

Labdaros organizacijos surems pečius rinkdamos paramą maistu

Socialinės ne pelno organizacijos su nerimu ruošiasi didžiausiam metų paramos maistu rinkimo vajui – „Maisto banko“ akcijai. Nepasiturinčiaisiais besirūpinančiosorganizacijos nuogąstauja dėl žmonių mažėjančių galimybių aukoti paramai.
„Maisto bankas“ akcija
„Maisto bankas“ akcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pustrečio šimto po „Maisto banko“ akcijos vėliava susibūrusių organizacijų šį savaitgalį tikisi surinkti 120 tonų ilgai negendančių maisto produktų. 50 miestų veikiančiuose „Maxima“, „Iki“ ir „Rimi“ prekybos centruose akcijos savanoriai prašys žmonių nupirkti maisto ne tik sau, bet ir tiems, kam sunku sudurti galą su galu. Paaukotas maistas prieš Kalėdas pateks ant vargingai gyvenančiųjų stalo.

Dvi didžiausios šalies labdaros organizacijos sutarė dėti visas pastangas, kad skurstantiems būtų teikiama kuo platesnė ir efektyvesnė pagalba.

Rengiantis „Maisto banko“ akcijai daugelyje miestų vyksta vietos organizacijų pasitarimai. Jų metu visuomenininkai ir savivaldos darbuotojai aptaria akcijos organizavimo naujoves, derina savanorių
darbo grafikus. Šių metų naujovė – „Maisto banko“ svetainėje pateiktas akcijoje dalyvaujančių parduotuvių žemėlapis. Jame galima matyti, kokia organizacija ir kam rinks paramą maistu, kur ir kada žmonių paaukotas maistas bus dalinamas.

Pasirengimą maisto rinkimo akcijai susitikę aptarė ir „Caritas“ bei „Maisto banko“ vadovai. Dvi didžiausios šalies labdaros organizacijos sutarė dėti visas pastangas, kad skurstantiems būtų teikiama kuo platesnė ir efektyvesnė pagalba. Bendras darbas tampa ypač aktualus ruošiantis kitąmet smarkiai mažinamai Europos Sąjungos paramai maistu, paliesiančiai arti pusės milijono nepasiturinčiųjų.

Lietuvos Caritas generalinis direktorius kun. Robertas Grigas pažymėjo, kad, augant maisto ir šildymo kainoms, daugelio žmonių pajamos nedidėja. „Akcijoje dalyvaus keli šimtai „Caritas“ savanorių, kurie įsijungs į bendrą talką renkant maistą stokojantiems. Kviečiame ir kitus atsigręžti
į medžiaginio ir dvasinio skurdo kamuojamus šalia esančius žmones ir paremti maisto produktais vargstančiuosius“, – dalyvauti akcijoje pakvietė kun. R. Grigas.

„Skaudu, kad skurdo naguose atsiduria vis daugiau tvarkingų, dirbančių ir vaikus auginančių šeimų. Skursta dalis pagyvenusių ir neįgalių žmonių, vienišų vaikus auginančių mamų. Žmonių padovanoti miltai, aliejus ar konservai ne vienam bus svarbi paspirtis“ – teigė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius