Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2019 03 23

Labdaros vakaro metu surinkti pinigai – istorijos ir laikmečio suniokotai bažnyčiai

9400 eurų. Tokia suma surinkta labdaros vakaro, vykusio Kauno rotušėje. Pinigai bus skirti Švč. Sakramento bažnyčios atnaujinimui.
Labdaros vakaras Kauno rotušėje.
Labdaros vakaras Kauno rotušėje. / „Baltas kadras“ nuotr.

Labdaros vakarą ir aukcioną organizavo Kauno senamiesčio draugija, kuri ir siekia bažnyčią prikelti naujam gyvenimui, o jos duris atverti visuomenei – menininkams ir bendruomenėms.

Į labdaros vakarą susirinko apie 80 žmonių: verslininkai, architektai, menininkai, „Kaunas 2022“ atstovai, vyskupas Algirdas Jurevičius, rektorius kunigas Gytis Petras Stumbras, sesuo Gabrielė Vasiliauskaitė, kunigas Jonas Stankevičius.

Labdaros vakaro metu vyko ir loterija, kurios prizus steigė miesto verslininkai ir kultūros įstaigos, organizuojant vakarą prijungė ir Kauno samariečių vaikų dienos centras.

Parduodant bilietus į renginį, aukciono ir loterijos metu bendrai surinkta beveik 13 tūkst. eurų.

Aukcione vakaro svečiams daugiausiai buvo siūloma įsigyti meno kūrinių – dailininkų Janinos Celešienės, Aldonos Višinskienės, Simono Tuinylos, Mindaugo Juodžio, Indrės Šataitės, Eimučio Markūno ir kitų paveikslų, juvelyrikos dirbinių, taip pat – labdaros vakaro metu koncertavusios dainų autorės ir atlikėjos Jūratės Miliauskaitės vinilinę plokštelę.

Švč. Sakramento bažnyčia yra nuniokota ir istorijos, ir žmonių. Anksčiau čia buvo vienuolyno kompleksas, cerkvė, sandėlis, kareivinės, o paskutinė šio pasato paskirtis – kino teatras „Santaka“.

Dabar bažnyčios koplytėlėje kasdien vyksta mišios, čia visą parą veikia ir adoracijos koplyčia. Tačiau visos kitos erdvės – kol kas nenaudojamos.

Tikimasi, kad sutvarkius bažnyčią čia kurti ir pasirodymus rengti galės tiek laisvieji menininkai, tiek kultūros organizacijos, o ši vieta taps patraukli ir bendruomenių susitikimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius