2019 02 25

Labiausiai medikų algos kilo Kauno slaugos ligoninėje ir Gelgaudiškio ambulatorijoje

Vidutinis gydytojų atlyginimas daugiausiai kilo Kauno slaugos ir Mažeikių ligoninėse – 71 ir 63 proc., slaugytojų – Gelgaudiškio ambulatorijoje ir Vilniaus Šeškinės poliklinikoje – 46 ir 45 proc., pirmadienį skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jos duomenimis, gydytojų algos nuo 30 iki 49 proc. didėjo 24 gydymo įstaigose. Slaugytojų algos 15-oje gydymo įstaigų padidėjo nuo 30 iki 40 procentų. Daugiausia kilo miestų poliklinikose dirbančių slaugytojų atlyginimai.

Anot ministro Aurelijaus Verygos, kai kurios įstaigos ne iš karto suskubo kelti savo darbuotojams darbo užmokestį, tačiau galutinis rezultatas nuteikia optimistiškai.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Duomenys patvirtina, kad paslaugų įkainių indeksavimas pasitvirtino. Ypač pradžiugino tai, kad papildomą milijoną eurų gydymo įstaigų vadovai sukaupė iš vidinių resursų. Dėkoju jiems. Tai ne tik rodo, jog efektyvinti veiklą dar yra pakankamai erdvės, bet ir yra ženklas medikų bendruomenei, kad jų situaciją siekiama gerinti visuose lygmenyse – pradedant Vyriausybe ir baigiant tiesioginiais vadovais“, – tvirtino jis.

Pernai ministerija medikų darbo užmokesčiui didinti skyrė 100 mln. eurų. SAM duomenimis, pačios gydymo įstaigos medikų algoms skyrė papildomą 1 mln. eurų.

Ministerijos skaičiavimu, nuo 2016 metų slaugytojų darbo užmokestis vidutiniškai padidėjo 23 proc., o gydytojų – 20 procentų.

Taip pat 1,4 mln. eurų skirta gydytojų rezidentų algoms kelti. Skelbiama, kad šiemet stipendijai tapus medikų rezidentų atlyginimo dalimi, jaunesniųjų rezidentų alga vidutiniškai sieks 1345 eurus, o vyresniųjų rezidentų – 1434 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius