Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Laboratoriniai tyrimai parodė, kad į pieno pakelį buvo įmesta jau negyva pelė

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute (toliau – Institutas) ištyrus vartotojos iš Klaipėdos pieno pakelyje rastą negyvą pelę paaiškėjo, kad graužikas ne nuskendo piene, o jau prieš patekdamas į pieno maišelį buvo negyvas.
Pelė
Pelė / sxc.hu nuotr.

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba klaipėdietės skundą dėl pieno pakelyje rastos negyvos pelės gavo š. m. lapkričio 2 d. Jau kitą dieną Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba surengtame nukentėjusios vartotojos, gamintojų ir inspektorių susitikime siekta išsiaiškinti, kaip graužikas galėjo patekti į pieno maišelį. Anot gamintojų, technologiškai tai nelabai įmanoma, todėl negalima atmesti ir versijos, kad negyvą gyvūną į konkretų pakelį kas nors galėjo įmesti tyčia.

Atsižvelgiant į susitikimo metu aptartas versijas ir siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes, gyvūnas perduotas laboratoriniam ištyrimui į Institutą.

„Atlikti tyrimai parodė, kad pelės vidaus organai ir audiniai nepažeisti, nėra jokių gyvūno skendimo požymių. Nustatyta pasyvi plaučių hiperemija ir edema rodo kraujo sąstovį plaučių kraujotakoje. Toliau tęsiamas pelės kvėpavimo organų histologinis tyrimas“, – sakė Instituto Laboratorijos departamento Patologinių anatominių ir histologinių tyrimų skyriaus vedėjas Viktoras Maskaliovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius