Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 03

Laikinai sustabdyta restorano „Da Antonio“ veikla

Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė maisto tvarkymą bendrovės „Barbera“ restorane „Da Antonio“ (Vilniaus g. 23, Vilnius). Šios įmonės atsakingam asmeniui surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas bei skirta 400 Lt bauda už higieninius pažeidimus.
Lėkštė makaronų
Lėkštė makaronų / Photos.com nuotr.

Šis sprendimas buvo priimtas po to, kai buvo gauti laboratorinių tyrimų rezultatai iš Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos instituto laboratorijos, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Mėginių (3 pavadinimų pusgaminių bei 10 nuoplovų nuo paviršių) tyrimų rezultatai parodė, kad trijuose iš jų išaugo koliforminės bakterijos bei žarninės lazdelės.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai šių metų spalio mėnesį atliko planinius bendrovės „Barbera“ restoranų „Da Antonio“ (L.Stuokos-Gucevičiaus g. 1 ir Vilniaus g. 23, Vilnius) patikrinimus, kurių metu nustatė higienos bei maisto gamybos technologijų pažeidimų. Abiejuose restoranuose maisto tvarkymo metu buvo nesilaikoma savikontrolės reikalavimų, viename rasti nekokybiški ir vartojimui netinkantys pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu maisto produktai.

Kadangi restoranuose buvo nesilaikoma patalpų higienos, produktų atsekamumo reikalavimų (dalis pagamintų pusgaminių be ženklinimo etikečių), netinkamomis sąlygomis buvo atšildomi maisto produktai, nustatyti gaminamų patiekalų gamybos technologijų aprašymų pažeidimai, inspektoriai paėmė produktų bei paviršių nuoplovų mėginius ir nusiuntė ištirti į laboratoriją.

Anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, įmonei pašalinus visus nurodytus trūkumus, jos veikla bus atnaujinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius