Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 04

Laikrodis tiksi, o „Laisvės ir teisingumo“ vis dar nėra: Teisingumo ministerija sprendimo priimti neskuba

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ iniciatoriai surengė suvažiavimą, paskelbė, jog Lietuvoje – nauja politinė organizacija, išsirinko pirmininką ir surikiavo komandą į Seimo rinkimus. Tačiau informacijos apie tokią partiją Registrų centro duomenų bazėje nėra, jos neturi ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Ir kodėl gi? Gal visa tai – tik blefas ar šou?
Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas
Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tuo, kam vadovauja Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ir ar išvis egzistuoja tokia partija kaip „Laisvė ir teisingumas“, suabejojo buvęs R.Žemaitaičio bendražygis „tvarkiečių“ partijoje, dabar – vienas didžiausių jo kritikų, Seimo narys Petras Gražulis.

„Anksčiau buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis viešai yra apsimelavęs, neva, jis yra naujos politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas, tačiau tokios partijos nėra.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Patikslintais duomenimis, tokio juridinio asmens kaip partija „Laisvė ir teisingumas“ paprasčiausiai nėra, ji niekur neregistruota, nors Remigijus Žemaitaitis skelbiasi jos pirmininku jau beveik du mėnesius.

Dar daugiau, tokia partija net nedalyvauja rinkimuose, o R.Žemaitaitis agituoja rinkėjus būtent neegzistuojančios partijos vardu“, – feisbuke rašė P.Gražulis.

Anot jo, R.Žemaitaitis yra Artūro Zuoko vadovaujamos partijos Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) rinkimų sąraše.

Tokio juridinio asmens dar nėra

Ir iš pirmo žvilgsnio jo žodžiai atrodo teisingi: Registrų centre apie tokį juridinį asmenį kaip partija „Laisvė ir teisingumas“ informacijos nėra.

VRK skelbiamame 2020 Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyvių sąraše tokios partijos taip pat nėra.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) registravosi kaip politinės kampanijos dalyvis, pateikė kandidatų vienmandatėse apygardose sąrašą, tarp kurių yra ir minėtasis R.Žemaitaitis.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) rinkiminėje sąskaitoje jau turi kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Tad kur ta R.Žemaitaičio, A.Zuoko ir buvusio generalinio prokuroro Artūro Paulausko suburta „Laisvė ir teisingumas“, dar visai neseniai skelbusi, jog pasitvirtino rinkiminį sąrašą vienmandatėse apygardose?

R.Žemaitaitis 15min teigė, jog P.Gražulis skleidžia neteisingą informaciją. „Laisvė ir teisingumas“, pasak jo, kuriama A.Zuoko vadovaujamos partijos pagrindu, tad dabar Registrų centre vis dar galima rasti jos senąjį pavadinimą. Bet ir taip esą bus neilgai.

„A.Zuoko partija birželio 9 dieną tapo „Laisve ir teisingumu“. Registrų centre jūs dar rasite Laisvės sąjungą (liberalus), o tik rugpjūčio 6–10 dienomis jūs rasite „Laisvę ir teisingumą“, – aiškino politikas ir pridūrė, jog visi reikalingi dokumentai A.Zuoko partijos atnaujinimui yra pateikti institucijoms.

VRK svetainėje, jo teigimu, duomenys apie „Laisvę ir teisingumą“ atsiras tada, kai informacija atitinkamai pasikeis Registrų centre.

Teisingumo ministerija sprendimo dar nepriėmė

Norint keisti partijos pavadinimą, ją pertvarkyti, reikia Teisingumo ministerijos leidimo. Ministerija patikrina pateiktus dokumentus ir tik įsitikinusi, kad viskas yra gerai, tokį leidimą suteikia.

„Partija visus dokumentus yra pateikusi. Šiuo metu jie vertinami, sprendimas dar nepriimtas“, – 15min pirmadienį teigė ministerijos atstovas spaudai Audris Kutrevičius.

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ steigiamasis suvažiavimas įvyko šių metų birželį. Visuomenės apklausų duomenimis, Seimo rinkimuose ji turėtų sulaukti apie 4 proc. rinkėjų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius