-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 09 /01 10 09:31

Laiku Anykščių ligoninėje pagalbos negavusio vyro žmona pati diagnozavo: „Mano vyras patyrė infarktą“

Per pykčius ir su reikalavimais suteikti pagalbą – tik taip anykštėnų šeimai pavyko pasiekti, kad sunegalavęs vyras būtų pervežtas į Panevėžio ligoninę. Įtarimai, kad didelis krūtinės skausmas ir padidėjusi troponinų koncentracija signalizuoja apie infarktą – pasitvirtino. „Taip, infarktą aš diagnozuoju geriau nei Anykščių ligoninės medikai“, – su apmaudu teigia Anykščiuose gyvenanti Gražina Šmigelskienė, kelias valandas reikalavusi, jog jos vyrui Vidmantui būtų suteikta pagalba. Anykščių ligoninė paskelbė dėl šio įvykio pradedanti vidaus auditą.
Gražina ir Vidmantas Šmigelskai
Gražina ir Vidmantas Šmigelskai / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Apie tai, kas nutiko Anykščių, o vėliau – ir Panevėžio ligoninėse, moteris pasidalino socialiniame tinkle.

Kalbėdama su 15min G.Šmigelskienė teigė, jog viešumu nesiekia keršto ar panašių dalykų, tačiau nori atkreipti dėmesį į tai, kas vyksta Anykščių ligoninėje.

G.Šmigelskienė vadovauja laikraščiui „Anykšta“, jos vyras – žurnalistas. Moteris sako, kad gyvenant mažoje bendruomenėje žmonės vieni kitus pažįsta.

„Aš galėjau nutylėti, nes gyvenu toje bendruomenėje. Dabar teisėjai, mokytojai komentuoja mano įrašą, kurie susidūrė su panašiais dalykais, su laiku nediagnozuotomis ligomis. Bet jie nekėlė problemų, nes medikų paslaugų juk reikės ir ateityje.

Tačiau jei medikai taip elgiasi su mumis, kuriuos pažįsta, tai kaip jie elgiasi su į ligonine atvykusia močiute iš kaimo, su vienišu žmogumi, kurio niekas neatlydėjo, kurio niekas nepažįsta ir kuris nelabai sklandžiai kalba? Kas laukia tokio žmogaus?“ – retoriškai klausė G.Šmigelskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius