Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 13

Laima Andrikienė: Europos Parlamentas laikosi tvirtos pozicijos dėl religijos ir tikėjimo laisvės pasaulyje gynimo

Ketvirtadienį Europos Parlamentas priėmė Lietuvos atstovės Laimos Andrikienės parengtą pranešimą ir rezoliuciją – Europos Parlamento (EP) rekomendacijas ES tarybai dėl ES religijos ir tikėjimo laisvės skatinimo ir apsaugos gairių.
Laima Andrikienė
Laima Andrikienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Daugelyje pasaulio šalių nesiliauja smurtas prieš religinėms bendruomenėms ir mažumoms priklausančius ar nereliginių įsitikinimų turinčius žmones. Šių asmenų persekiojimas ir diskriminacija, religinės tolerancijos, atvirumo tarpreliginiam dialogui ir ekumeninio sambūvio trūkumas dažnai lemia politinius neramumus pasaulyje, dėl to griebiamasi smurto ir kyla atviri ginkluoti konfliktai, kurie sukelia pavojų žmonių gyvybėms, ilgam pažeidžia regionų stabilumą", – pranešime spaudai sakė EP narė L.Andrikienė. 

L.Andrikienė pažymėjo, kad „EP rekomendacijų tikslas ir taikymo sritis yra skatinti ir apsaugoti religijos ir tikėjimo laisvę trečiosiose šalyse, įtraukti religijos ir tikėjimo laisvę į ES užsienio politiką, visus ES išorės veiksmus ir žmogaus teisių politiką, taip pat parengti aiškias gaires, kriterijus, standartus ir praktinius nurodymus, kurie padėtų skatinti religijos ir tikėjimo laisvę, organizuojant ES institucijų ir valstybių narių pareigūnų darbą, ir tokiu būdu padėti užtikrinti didesnį ES išorės santykių nuoseklumą, veiksmingumą ir matomumą". 

Rekomendacijose Europos Parlamentas pasiūlė ambicingą konkrečių priemonių rinkinį, skirtą praktiniam naujų ES gairių įgyvendinimui, siekiant ženklios pažangos, ginant teisę į religijos ir tikėjimo laisvę pasaulyje. 

„Šios priemonės, kurias siūlo Europos Parlamentas, suteiks galimybę Europos Sąjungai priimti objektyvia informacija pagrįstus sprendimus dėl teisės į religijos ir tikėjimo laisvę pažeidimų, svariai prisidėti prie stebėsenos ir paramos nukentėjusiems bei skatinti religijos ir tikėjimo laisvę visuose pasaulio regionuose“, – pabrėžė europarlamentarė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius