-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 21

Laimės šypsnis: už valstybės pinigus bus tvarkomas privažiavimas prie Seimo nario Arūno Dudėno namo

Naujoji Ukmergės rajono taryba ėmėsi gerinti rajono kelių būklę. Kaip tyčia, rajono valdžios dėmesio ir papildomo finansavimo sulaukė Laumėnų kaimo Žiedo gatvė, kur namą turi Seimo narys, socialdemokratas Arūnas Dudėnas ir jo žmona, partijos kolegė bei rajono tarybos narė Aira Dudėnienė.
Arūnas Dudėnas
Arūnas Dudėnas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Taryba už 173 tūkst. eurų, gautų iš Susisiekimo ministerijai pavaldžios Lietuvos automobilių kelių direkcijos, skyrimą kapitaliniam Žiedo gatvės remontui balsavo nesiblaškydama: 16 už, 7 prieš.

Opozicijoje dirbanti tarybos narė Nijolė Giedraitienė 15min.lt teigė raginusi pinigus skirti kitoms vietovėms, kur lėšų reikia kur kas labiau – tačiau valdantieji į jos žodžius esą neįsiklausė. Politikė pabrėžia, jog didžiulė pinigų suma skiriama gatvei, kurioje, registro duomenimis, gyvenamąją vietą deklaravusius žmones galima suskaičiuoti ant pirštų.

Politikė tikino, esą šios gatvės parinkimas kapitaliniam remontui niekaip nesusijęs nei su ja, nei su jos vyru, nei su partija.

„Ten yra pusantro kilometro tiktai gatvė. Tai yra aštuonios sodybos. Registre yra parodyta, kad ten gyvena tik 9 žmonės. (…) Susisiekimo ministerija yra valdoma Socialdemokratų partijos, Rimanto Sinkevičiaus. A.Dudėnas ir jo žmona, tarybos narė, irgi yra socialdemokratai“, – kalbėjo N.Giedraitienė.

Seimo nario sutuoktinė ir Ukmergės rajono tarybos narė A.Dudėnienė 15min.lt patvirtino su vyru turinti namą Žiedo gatvėje. Tačiau politikė tikino, esą šios gatvės parinkimas kapitaliniam remontui niekaip nesusijęs nei su ja, nei su jos vyru, nei su partija.

„Ko gero, kurį kelią bepaimtume, visais atvejais būtų atsakymas tas pats – kad galėjo būti pasirinktas kitas kelias. Šiuo atveju, jau prieš tai buvusi taryba įtraukė šį kelią į prioritetų sąrašą. Tame procese tikrai aš nedalyvavau, nedariau įtakos ir negalėjau to daryti. O kitas niuansas – tai, žinote, čia tiesiog politikavimas“, – kalbėjo A.Dudėnienė.

N.Giedraitienės pareiškimus Seimo nario žmona vadina „purvo pylimu lygioje vietoje“. „Gatvė ne keliems žmonėms skirta – čia daug yra gyventojų. Kas liečia mane, man netgi poreikio nebūtų – nes mes gyvename prie pat išasfaltuoto kelio“, – atsikirto A.Dudėnienė.

„Apjuodino, ir tiek“, – pridūrė pašnekovė.

Tarybai svarstant lėšų skyrimą Žiedo gatvės remontui, socialdemokratė salėje buvo, tačiau nebalsavo. N.Giedraitienė teigia, kad tokiais atvejais politikai privalo ne tik nebalsuoti, bet ir palikti posėdžių salę. A.Dudėnienė čia pripažįsta galbūt suklydusi.

„Ne, neišėjau. Bijau dabar ką nors pakomentuoti, nes esu naujokė. Reikėtų atsiversti reglamentą, bet tikėtina, kad galbūt jūs teisus“, – svarstė Seimo nario sutuoktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius