-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 21

Laimutė Stankūnaitė teismui apskundė policiją, atmetusią jos prašymą netaikyti jai ir dukrai apsaugos

Valstybės saugoma liudytoja Laimutė Stankūnaitė Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė Policijos departamento sprendimą, kuriuo atmestas jos prašymas panaikinti jai ir dukteriai skirtą apsaugą.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas gavo L.Stankūnaitės skundą dėl Policijos departamento kovo 13 dieną priimto atsisakymo nutraukti jos ir dukters apsaugą.

„Pareiškėja mano, kad tas sprendimas priimtas pažeidžiant procesinės teisės normas ir sprendimą priėmusiems pareigūnams peržengiant jiems priskirtą kompetenciją, pažeidžiant įstatyme numatytą tokių sprendimų priėmimo tvarką, ir tai yra absoliutus pagrindas panaikinti šį sprendimą“, – ketvirtadienį BNS sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

L.Stankūnaitė mano, kad sprendimą priėmęs Policijos departamentas peržengė jam įstatymo suteiktus įgaliojimus, šio klausimo sprendimas esą priskiriamas Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovo kompetencijai.

Pareiškėja prašo įsakymą panaikinti ir priteisti bylinėjimosi išlaidas.

L.Stankūnaitės skundo teismas dar nepriėmė nagrinėti – tą jis gali padaryti per septynias dienas.

Jeigu teismas ir priims skundą, manoma, kad byla bus nagrinėjama ne viešuose posėdžiuose, nes bus kalbama apie valstybės taikomą apsaugą nuo nusikalstamo poveikio.

Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis yra sakęs, kad L.Stankūnaitės prašymas netaikyti jai apsaugos negali būti patenkintas, nes policija turi pakankamai informacijos apie motinai ir dukrai kylančią grėsmę.

Tokiam policijos sprendimui pritaria ir vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai.

L.Stankūnaitė viešai pareiškė nepasitikinti ją saugančiais Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais. A.Matonis mano, kad tie kaltinimai nepagrįsti, nes daroma viskas, kas įmanoma, stengiamasi sudaryti normalias gyvenimo sąlygas. Jis pripažino, kad saugant asmenį, egzistuoja tam tikri suvaržymai ir visų norų patenkinti neįmanoma, nes jie kertasi su apsaugos principais ir taisyklėmis.

L.Stankūnaitę pradėta saugoti po įvykių 2009 metų rudenį Kaune, kai jos buvęs sugyventinis Drąsius Kedys, manoma, nužudė verslininką Andrių Ūsą, teisėją Joną Firmanavičių ir L.Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, kuriuos kaltino sąsajomis su pedofilija. Saugoti L.Stankūnaitę ir jos dukrą tada nusprendė tuometiniai policijos ir Generalinės prokuratūros vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius