Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 19

„Laiškai (iš)gyvenimo“ pasieks Klaipėdą

Penktadienį Klaipėdos Koncertų salėje rengiamas teatralizuotas dailės ir laiškų albumo „Laiškai (iš) gyvenimo“ pristatymas.
N.Šaltenytės paveikslo fragmentas
N.Šaltenytės paveikslo fragmentas
Temos: 2 Limfoma Klaipėda

Albume publikuojamus laiškus mažu spektakliu pavers Klaipėdos dramos teatro aktoriai Jolanta Puodėnaitė ir Edvardas Brazys, nuostabia muzika apdovanos styginių kvintetas, vadovaujamas Zigmanto Brazausko (Zigmantas Brazauskas – smuikas, Audronė Jurkonytė – smuikas, Auksė Kaziukaitienė – altas, Jurgis Karbauskas – violončelė, Romas Grigaitis – kontrabosas).

Šių metų Pasaulinei Limfomos dienai onkohematologinių ligonių bendrija „KRAUJAS“ pasirinko originalią temą. Išleistas dekoratyvus, reprezentatyvus albumas „Laiškai (iš)gyvenimo“, kuriame publikuojami profesionalių Lietuvos dailininkų darbai bei autentiški fragmentai iš ligą išgyvenusio žmogaus korespondencijos. Eglės ir Ievos Babilaičių, Tatjanos Diščenko, Lidos Dubauskienės, Aleksandros Jacovskytės, Eglės Kuckaitės, Jurgos Kurtinaitienės, Vilmanto Marcinkevičiaus, Editos Matulionytės, Dalios Mažeikytės, Vyganto Paukštės, Jūratės Stauskaitės, Nijolės Šaltenytės, Birutės Zokaitytės bei klaipėdiškių dailininkų Augustino Virgilijaus Burbos ir Sergejaus Plotnikovo kūriniai gražiai dera su jautriais ir subtiliais skirtingų autorių tekstais.

Anot knygos sudarytojų, „Laiškai (iš)gyvenimo“ - sunkiausios kančios ir šviesiausios vilties istorija. Žodžio ir piešinio sąskambis įprasmina patirtį ir išplečia jos ribas – knygoje dvasios atgaivą ras visi, kas regi ne tik akimis, bet ir širdimi.

„Mažiau baimės – daugiau meilės ir vilties,“- šią frazę, kalbėdami apie opius dalykus įprasmina knygos ir renginio autoriai, pasitelkdami į pagalbą visus menus – dailę, muziką, teatrą, literatūrą ir sukurdami jaukų spektaklį apie meilę, viltį ir gyvenimo prasmę.

„Tai stulbinantis projektas. Ne tik savo originalumu, bet ir menine verte. Džiaugiuosi, kad knygos sudarytojoms pavyko į šį projektą pritraukti įspūdingą būrį žymių Lietuvos dalininkų. Be to, nuostabu, kad Pasaulinės limfomos dienos paminėjimas tapo tradicija ir jau kelerius metus iš eilės bendrija „Kraujas“, kartu su skirtingų sričių menininkais bei partneriu „Roche Lietuva“, įgyvendina projektus ir kūrybiškai atkreipia visuomenės dėmesį į labai sunkią ligą“, - pabrėžia renginio idėjos autorius režisierius Dalius Abaris.

Albumas „Laiškai (iš)gyvenimo“ jau sulaukė įvertinimo užsienyje – autentiški viltį liudijantys tekstai bus verčiami į anglų ir vokiečių kalbas. Albumą galima įsigyti tik pristatymo metu. Visos už albumą surinktos lėšos bus skiriamos OHLB „Kraujas“.

Renginio pradžia - 18 val., Koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius