-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Laisvadieniai – iššūkis gelbėtojams

Nors orai nelepina, pajūrio gelbėtojams nėra kada atsikvėpti. Ypač daug incidentų būna savaitgaliais ir švenčių dienomis. Prieš kelias dienas Giruliuose teko padėti dviem merginoms, kurios pateko į duobę ir negalėjo išplaukti į krantą, toks pat likimas ištiko dar du vyrus. Laimė, gelbėtojams pavyko nelaimėlius saugiai ištempti į krantą.
Melnragė
Ruošiamasi poilsiautojų antplūdžiui. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Liepos šeštoji – nedarbo diena, todėl ruošiamės poilsiautojų antplūdžiui. Jeigu bus geri orai, norinčių pasimėgauti saule ir jūra tikrai netrūks. Norime visus įspėti būti budriems ir atsargiems. Prieš eidami maudytis, poilsiautojai turi įvertinti situaciją ir savo jėgas“, – pasakojo Aleksandras Siakki, Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas.

Klaipėdos gelbėtojų teigimu, pastaruoju metu gana neramu Giruliuose. Per pastarąsias kelias dienas į duobes pakliuvo keli žmonės, sugedus vandens motociklui, į krantą teko partempti ne tik juo plaukiojusį vyriškį, bet ir jo plaukiojančią transporto priemonę. Neseniai į pagalbą teko kviestis ir policijos pareigūnus, nes nuo alkoholio įkaušę du vyrai ėmė drumsti kitų poilsiautojų ramybę.

„Gelbėtojai kursų metu netgi mokomi, kaip elgtis su neblaiviais asmenimis, su jais kyla daugiausia problemų. Nors paplūdimio taisyklės draudžia vartoti alkoholį, tačiau dažnai poilsiautojai draudimų nepaiso. Tada kviečiami policijos pareigūnai, kurie gali nubausti už viešosios tvarkos pažeidimą. Išgėręs žmogus neadekvačiai vertina situaciją, įkaušęs jis gali užmigti saulėje, gauti saulės smūgį. Dar pavojingiau, jeigu girtas žmogus maudosi jūroje – patirtis rodo, kad dažniausiai skęsta būtent neblaivūs vyrai“, – sakė Ineta Pačiauskaitė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius