Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 19

Laisvės atėmimo vietų ligoninės buhalteriai dirbs visą savaitgalį – visų klaidų nepataisė

Nors tikėtasi pataisyti klaidas, kurios lėmė algų vėlavimą Laisvės atėmimo vietų ligoninėje, iki galo to padaryti nepavyko. Tai 15min penktadienį pripažino laikinai šiai ligoninei vadovaujantis Renatas Juntonenas.
Ekskursija Pravieniškių ligoninėje
Ekskursija Pravieniškių ligoninėje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Dabar yra identifikuojamos visus likusios klaidos. Yra identifikuojama, kur yra padarytos klaidos – savaitgalį buhalterės viską tikrins, – 15min penktadienį sakė jis. – Surastos klaidos bus taisomos.“

R.Juntonenas 15min negalėjo pasakyti, ar liko darbuotojų, vis dar negavusių algų: „Buhalteriai tikrina, ar tokių dar yra. Šiaip tai šiandien kiek buvo patikrinta, tai visiems, kam buvo neišmokėta, išmokėta. Šiandien ir visą savaitgalį tikrins, ar dar tokių likę, bet lyg nėra.“

Anot ligoninės vadovo, buhalteriai taip pat aiškinasi atvejus, kai darbuotojams buvo padaryti neteisingi pavedimai, pavyzdžiui, pervesta per mažai lėšų. Pasak jo, radus netikslumų, lėšos bus pervestos savaitgalį.

„Visos pajėgos yra mestos, kad būtų pašalintas tas trūkumas, visos“, – garantavo jis.

Anot R.Juntoneno, kitos institucijos padės apmokyti darbuotojus, kad ateityje atlyginimai būtų išmokami laiku.

Antradienį aiškintis situacijos dėl atlyginimų į Pravieniškėse esančią ligoninę vyko teisingumo ministras Edvinas Jankevičius.

Jis BNS sakė, kad algos vėlavo 7-8 dienas dėl pasikeitusių įstaigos buhalterių ir stringančių skaičiavimo sistemų. Ministras antradienį sakė, kad algas ligoninės darbuotojai turėjo gauti dar tą pačią dieną, tačiau taip neatsitiko.

Su 15min bendravę Įkalinimo įstaigų medikų profesinės sąjungos atstovai teigė, kad dalis slaugų ketvirtadienį atlygio dar nebuvo gavę.

R.Juntonenas paaiškino, jog algos vėlavo dėl skaičiavimo ir suvedimo programų trukdžių bei naujų darbuotojų.

Ligoninės atstovas pabrėžė, kad pinigų algoms tikrai nepritrūko.

„Nepraėjo kai kurie pavedimai per banką gal dėl darbuotojų klaidos. Nes gruodį iš 4 buhalterių liko viena, nauji darbuotojai turi būti apmokyti dirbti su mūsų sistemos naujomis programomis. Visa tai gyvenimiški dalykai – reikėtų pusantro ar poros mėnesių, kad įvyktų apmokymai“, – teigė jis.

R.Juntonenas sakė, kad dėl algų vėlavimo jis jaučiasi kaltas prieš darbuotojus, tačiau kartu pabrėžė, jog toks dalykas per daug metų nutiko pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius