Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 11

Laisvės gynėjai prašo uždrausti Socialistinį liaudies frontą ir apginti juos nuo šmeižto

Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjunga (LKKSS) kreipėsi į Teisingumo ministeriją, prašydama uždrausti Algirdo Paleckio vadovaujamą Socialistinį liaudies frontą (SLF). Be to, laisvės gynėjai rengia kreipimąsi į prokuratūrą su prašymu apginti nuo šmeižto ir paniekinimo.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Trečiadienį LKKSS, vienijanti pirmuosius Lietuvos savanorius, laisvės gynėjus, išsiuntė raštą Teisingumo ministerijai su prašymu įvertinti SLF narių politinę veiklą, nes minėta partija, laisvės gynėjų vertinimu, kėsinasi į Lietuvos konstitucinę santvarką, suverenitetą ir jos teritorijos vientisumą, padeda Rusijai ir jos organizacijoms veikti prieš Lietuvą.

„Jie padeda Rusijos Federacijai ir jos organizacijoms veikti prieš Lietuvos Respubliką, siekia padėti TSRS teisių ir pareigų perėmėjos Rusijos Federacijos piliečiams išvengti atsakomybės už nusikaltimus, įvykdytus Vilniuje 1991 metų sausio 13-ąją“, – teigiama rašte.

LKKSS centro valdybos narys Antanas Kliunka penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė, kad pastaruoju metu A.Paleckis ir jo vadovaujamos organizacijos nariai vykdo aktyvią šmeižto kampaniją, įvairiais kanalais skleisdami dezinformaciją, jog per Sausio įvykius 1991 metais laisvės gynėjai šaudė vieni į kitus, civilių žmonių žudymu apkaltindami sovietų karius.

„A.Paleckis ir jo vadovaujama partija masiškai viešai skleidžia melagingus teiginius apie tai, kad šią agresiją vykdė ne TSRS, o neįvardyti „savi“, – teigiama LKKSS rašte.

Dėl SLF lyderio teiginio, esą 1991 metų sausį „saviškiai šaudė į savus“, pernai vasarą Vilniaus apygardos teismas pripažino jį kaltu dėl sovietinės agresijos neigimo ir skyrė jam 10,4 tūkst. litų baudą. Dėl melagingų parodymų davimo teisiami du A.Paleckio bylioje liudiję asmenys. Laisvės gynėjai teigia, kad tokių turėtų būti gerokai daugiau.

LKKSS atstovai šeštadienį per Sausio 13-ajai skirtus renginius planuoja rinkti parašus po kreipimusi į prokuratūrą, kad ši apgintų juos nuo šmeižto, įžeidimų ir niekinimo.

Tuo metu Socialistinis liaudies frontas prieš tokius veiksmus rengia piketus ir reikalauja „nedelsiant nutraukti Socialistinio liaudies fronto pirmininko Algirdo Paleckio teisminį persekiojimą dėl jo paviešintos ir įvairiose šaltiniuose išsakytos nuomonės apie Sausio 13-osios įvykius“ bei „stabdyti šmeižto ir dezinformacijos kompaniją“, „nutraukti politikų ir sukarintų struktūrų spaudimą teismams ir teisėtvarkos institucijoms“.

1991 metų sausį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, 31 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti. Tų pačių metų liepos 31-ąją Medininkų muitinės poste buvo nužudyti septyni policijos ir muitinės pareigūnai, saugoję sovietų tuomet dar nepripažintos Lietuvos valstybės sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius