Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

Laisvės partija būsimiems koalicijos partneriams pateikė siūlymus: sutilpo į 160 punktų

Laisvės partija ketvirtadienį būsimos koalicijos partneriams pateikė savo siūlymus koalicijos sutarčiai ir Vyriausybės programai. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis vylėsi, kad koalicijos sutartis bus suderinta kitos savaitės pradžioje.
Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Aušrinė Armonaitė
Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Aušrinė Armonaitė / Norberto Tukaj ir 15min nuotr.

„Šiandien išsiunčiau galimiems koalicijos partneriams Laisvės partijos siūlymus koalicijos sutarčiai ir programai. Mūsų siūlymai susideda iš dviejų dalių. Pirma – tai glausti siūlymai 5 prioritetinėse srityse, kuriuos jau esame paviešinę anksčiau – švietime, žmogaus teisėse, ekonomikoje, taip pat siūlymai pasaulio lietuviams ir bendri valstybės valdymo principai“, – ketvirtadienį feisbuke rašo A.Armonaitė.

Antra, anot jos, 160 detalių viešosios politikos punktų projektas, kuriuos rengė Laisvės partijos programos grupė ir valdybos nariai.

„Kadangi jų daug ir jie detalūs, dar kartą šį vakarą valdyboje juos aptarsime, tačiau esmė nepasikeis. Tai idėjos ne tik mūsų tradiciškai prioritetinėms sritims, bet ir pasiūlymai, kaip padaryti, kad Lietuva būtų labiau draugiška aplinkai, padėtų pažeidžiamiausiems, pritaikytų išmaniąsias technologijas, sumažintų biurokratiją, leistų miestams pritraukti daugiau investicijų, kad atsirastų svarbūs valstybei objektai ir pan. Esame pasiruošę diskutuoti dėl visų šių punktų ir tikimės kolegų palaikymo jiems“, – teigia politikė.

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį išskyrė tikslus, kuriuos sieks įtraukti į koalicijos sutartį. Tai – siekis gyventojų pajamų mokestį (GPM) sumažinti iki 15 proc., įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystę, nelietuviškų raidžių naudojimą asmenvardžiuose. Taip pat – noras pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

TS-LKD pirmininkas ketvirtadienį išplatintame pranešime vylėsi, kad koalicinė sutartis bus baigta derinti jau kitos savaitės pradžioje.

„Su Laisvės partija ir Liberalų sąjūdžiu apsikeitėme partijų pozicijomis dėl koalicijos formavimo politinių bei programinių principų ir prioritetinių darbų.

Artimiausiomis dienomis išsamiai nagrinėsime koalicijos partnerių pasiūlytus principus ir prioritetinius darbus koalicinei sutarčiai bei vertinsime, kokias nuostatas jau galima integruoti į vieningą dokumentą, o dėl ko reikalingos tolesnės papildomos konsultacijos bei diskusijos. Jeigu prireiks, su partneriais diskutuosime nuotoliniu būdu. Tikimės, kad bendros redakcijos dokumentas bus suderintas kitos savaitės pradžioje“, – sakė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius