-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 31

Laisvosios Europos radijo Vilniaus biurui vadovaus G.Žukaitė-Zelenkienė

Laisvosios Europos ir Laisvės radijo (RFE/RL) Vilniaus biurui vadovaus buvusi Seimo pirmininkės sekretoriato vadovė Gintarė Žukaitė-Zelenkienė.
Radijas
Radijas / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Radijas

Kaip pranešė radijas, Vilniaus biuras tampa RFE/RL Baltarusijos tarnybos ir „Current time“ „naujaisiais namais“.

G.Žukaitė-Zelenkienė anksčiau dirbo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sekretoriatų vadove, taip pat 2015-2016 metais buvo Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekanė.

„Gintarė atsineša didelę patirtį, profesionalumą ir atsidavimą RFE/RL misijai. Džiaugiuosi, kad ji vadovaus mūsų biurui“, – sakė RFE/RL prezidentas ir generalinis direktorius Jamie'is Fly.

Anot jo, radijo biuras Vilniuje yra „svarbi kovos su Rusijos dezinformacija ir Lukašenkos vyriausybės cenzūra bei bauginimu strategijos dalis“.

„Pasitikiu Gintare, kuri prižiūrės mūsų veiklą Lietuvoje“, – teigė jis.

Priverstinai uždarius RFE/RL veiklą Rusijoje ir sustiprinus nepriklausomos žiniasklaidos persekiojimą Baltarusijoje, kovo mėnesį RFE/RL paskelbė apie naujo biuro atidarymą Lietuvoje.

Vilniaus biure dirba žurnalistai iš Baltarusijos, kurie buvo priversti bėgti iš šalies po Vakarų nepripažįstamų 2020 metų prezidento rinkimų, taip pat komanda iš „Current Time“ televizijos.

Trys RFE/RL žurnalistai – Iharis Losikas, Alehas Hruzdzilovičius ir Andrejus Kuznečykas – šiuo metu yra nepagrįstai įkalinti Baltarusijoje.

„Current Time“ yra rusų kalba visą parą transliuojantis skaitmeninis ir televizijos kanalas, jį transliuoja RFE/RL, bendradarbiaudama su „Amerikos balsu“.

Be necenzūruotų naujienų skelbimo, „Current time“ yra didžiausia nepriklausomų filmų rusų kalba tiekėja.

Pasak RFE/RL, nepaisant didėjančio Rusijos vyriausybės spaudimo „Current Time“ ir Rusijos invazijos į Ukrainą, televizijos kanalo vaizdo įrašai socialiniuose tinkluose „YouTube“, „Facebook“ ir „Instagram“/IGTV per pirmąjį 2022 metų pusmetį buvo peržiūrėti daugiau nei 1,4 milijardo kartų.

RFE/RL Baltarusijos tarnybos, žinomos kaip „Radio Svaboda“, interneto svetainės kas mėnesį vidutiniškai turi 33 milijonus apsilankymų ir 59 milijonus puslapių peržiūrų. Baltarusijos tarnyba pirmą kartą buvo įkurta 1954 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius