Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Laivo išlaikymui reikės bemaž 8 tūkst. eurų

Ties Kėdainių senamiesčio krantine prišvartuotas ir iki šiol negalėjęs plaukti laivas netrukus žiemoti bus iškeltas į krantą. Jau suskaičiuota, kad šio laivo išlaikymas mokesčių mokėtojams per metus atsieis maždaug po 8 tūkst. eurų. Beje, į šią sumą neįeina atlyginimas kapitonui, kurį teks mokėti, jei bus nuspręsta vytinę „Vėtra“ plukdyti Nevėžiu.
Vytinės „Vėtra“ iškėlimu į krantą teks pasirūpinti Kėdainių krašto muziejaus darbuotojams. Jiems rūpestis šiuo laivu jau ir taip tapo didele našta.
Vytinės „Vėtra“ iškėlimu į krantą teks pasirūpinti Kėdainių krašto muziejaus darbuotojams. Jiems rūpestis šiuo laivu jau ir taip tapo didele našta. / rinkosaikste.lt/Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Plauks tik pavasarį

Artinantis žiemai pagaliau iki galo išspręsti laivo įregistravimo klausimai ir atidarytas laivybos kelias Nevėžio upės atkarpoje, kur numatyta šį laivą plukdyti. Tačiau pasiplaukiojimams teks laukti pavasario, mat šiomis dienomis laivas turi būti iškeltas į krantą.

„Vytinė „Vėtra“ priklauso Kėdainių krašto muziejui, tad jis turės pasirūpinti ir jos žiemojimu. Artimiausiomis dienomis laivas bus iškeltas į krantą ir pastatytas žiemoti krantinėje šalia tos vietos, kur dabar plūduriuoja.

Viliamės, kad laivo iškėlimo paslauga nekainuos – tikimės, kad laivą į krantą nemokamai su savo technika iškels rėmėjai“, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių rajono savivaldybės vicemeras Paulius Aukštikalnis.

Paruoš žiemai

Pasak P.Aukštikalnio, į krantą iškeltas laivas bus paruoštas žiemai – jį visą reikės įtepti specialiu aliejumi ir apdengti, kad vidun nepatektų nei lietus, nei sniegas.

Visu tuo teks pasirūpinti Kėdainių krašto muziejaus darbuotojams. Jiems rūpestis šiuo laivu jau ir taip tapo didele našta.

Kapitono dar neturi

Kas atėjus pavasariui plukdys vytinę Nevėžiu, kol kas dar nežinia.

„Laivo kapitonas bus renkamas konkurso būdu pagal galiojančius teisės aktus. Konkursas bus skelbiamas pavasarį prieš prasidedant plaukiojimo sezonui“, – sakė P.Aukštikalnis.

Kokia suma bus numatyta kapitono atlyginimui, paaiškės tik po konkurso.

Manytina, kad daug pretendentų, galinčių tapti laiko kapitonu, vargu ar bus sulaukta, mat valdyti tokią transporto priemonę turi teisę tik vienetai kėdainiečių, tarp kurių yra ir laivą pastatęs Darius Petkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius