Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Lakūnas nesupranta, ką troleibusai veikia aerodrome: „Lyg ant ne savo kapo sudėti grėbliai“

Spalio 27 d. atsisveikinimo proga kauniečiams parodoje pristatyta dalis spalvotųjų senųjų „Škoda“ troleibusų nukeliavo į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą Aleksote. Į 15min kreipėsi lakūnas, nesuprantantis, ką šios transporto priemonės veikia šalia aviacijos muziejaus eksponatų. „Istorinę aerodromo dalį pavertė troleibusų laužynu“, – piktinosi jis. „Kauno autobusai“ ramina, kad tai – laikina.
Senieji Kauno troleibusai S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome
Senieji Kauno troleibusai S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Jums turėtų būti įdomu dirstelėti, kaip dabar atrodo Aviacijos muziejaus ekspozicija, žvelgiant nuo buvusio Aleksoto oro uosto pusės. Nežinau, kieno leidimu ir sumąstymu, šalia eksponuojamų skraidančių aparatų ši istorinio aerodromo dalis (vis tik S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas), paversta senų troleibusų laužynu. Netoliese S.Dariaus ir S.Girėno memorialas. Atminties ir nacionalinio pasididžiavimo vietą palaipsniui bandoma užimti kitiems tikslams. Viena ranka statome Kauno santakoje Vyčio statulą, kita niekiname mūsų istoriją“, – pastebėjimą redakcijai išsakė lakūnas.

Pasak jo, visi tikisi, kad šis sprendimas – laikinas, kad netrukus troleibusai bus išgabenti.

„Atrodo, lyg ant ne savo kapo sudėti grėbliai... Čia tie patys troleibusai iš Kauno gatvių. Spalvotieji, kuriuos nurašė. Aleksoto aerodromas prie visų Kauno valdžių buvo įvairių pasikėsinimų objektas. Todėl čia skraidantys ir reaguoja jautriai“, – paaiškino skundo autorius.

Pasak jo, S.Dariaus ir S.Girėno aerodromui šiuo metu vadovauja Justas Limanauskas, iki tol ėjęs „Automobilių stovėjimo aikštelių“ bendrovės direktoriaus pareigas.

„Gal dėl to ir priimtas toks sprendimas?“ – svarstė lakūnas.

15min fotografui spalio 31 dieną nuvykus į vietą, aerodromo teritorijoje šalia lėktuvų išties stovėjo apie dešimt spalvotųjų „Škoda“ troleibusų. Sekmadienį Savanorių prospekte surengtoje parodoje buvo galima juos, puoštus gatvės menininkų piešiniais, apžiūrėti, su jais atsisveikinti. Kaunas yra įsigijęs 85 naujus „Solaris“ troleibusus, jie visi miestą pasiekti turėtų iki metų pabaigos, tad senieji „Škodos“ gatvėmis nebevažinės.

Kaip paaiškino Patricija Elžbieta Zarankaitė, bendrovės „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistė, sprendimas patalpinti „Škoda“ troleibusus Aleksoto aerodrome – laikinas ir suderintas su aerodromo administracija.

„Šiuo metu Aleksoto aerodromo teritorijoje yra pastatyta 11 troleibusų, kurie ateityje bus parduoti arba utilizuoti. Sprendimas ieškoti vietos troleibusams buvo priimtas dėl to, kad bendrovės troleibusų parkas iki metų pabaigos atsinaujins 85 naujaisiais „Solaris“ troleibusais, o parko teritorijoje nėra galimybių sutalpinti tiek naujų, tiek ir senų transporto priemonių“, – teigė P.E.Zarankaitė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Senieji Kauno troleibusai S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Senieji Kauno troleibusai S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome

Kauno miesto savivaldybė paaiškino ir aerodromo vadovo J.Limanausko padėtį. Jis, kaip buvo, taip ir tebėra „Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktorius. Taip pat šiuo metu atlieka ir VšĮ S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktoriaus funkcijas. Kai įstaigos bus sujungtos, liks vienas direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius