Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 15

Lapkritį Lietuvoje rengiamas idėjų šturmas

Lapkričio pradžioje Lietuvoje rengiama „Idėjų diena“. Per ją visi norintieji galės pateikti savo iniciatyvas jų bendruomenei ar visai šaliai aktualiais klausimais.

„Siekiame skatinti piliečius teikti idėjas svarbiais Lietuvai klausimais. Pats nacionalinių idėjų šturmas jau yra idėja, kad mes Lietuvoje įveiktume bendravimo katastrofą, kad grįžtume prie aktualių viešo problemų aptarimo“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė parlamentaras Gintaras Songaila, pristatydamas lapkričio 7–ąją numatomą „Idėjų dieną“.

Projektą rengia viešoji įstaiga „Darom 2009“.  „Darom 2009“ atstovė Roberta Deveikytė teigė, kad savivaldybėse, mokyklose, kitose vietose tą dieną veiks apie 80 „taškų“, kur dirbs 2–3 koordinatoriai, vadovausiantys diskusijoms ir registruosiantys visas idėjas.

„Visos idėjos bus registruojamos, perduotos tolesniam generavimui, viešai diskusijai“, – tvirtino R.Deveikytė.

Anot jos, tokia akcija šių metų gegužę jau vyko Estijoje. Joje dalyvavo apie 11 tūkst. žmonių.

Judėjimo „Aš Lietuvai“ organizacinio centro vykdomasis direktorius Aleksandras Burtovojus sakė, kad svarbiausios idėjos bus reitinguojamos ir, anot jo, „natūraliai atsiras žmonių, kurie galės tas idėjas realizuoti“.

G.Songailos nuomone, jau pats idėjų, vizijų paskelbimas viešai, kilusios diskusijos bus tam tikra spaudimo forma politikams, įvairių lygių valdžios atstovams, kad negalima į tai užmerkti akių.

„Kalbant apie paprastesnius uždavinius, kartais ir savo jėgomis galima įveikti tam tikrus uždavinius“, – svarstė parlamentaras. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius