Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 10

„Lašiša 2022“: tikrindami, ar laikomasi principo „pagavai – paleisk“, aplinkosaugininkai vykdo reidą

Įsigaliojus naujai taisyklei, kad nuo rugsėjo 1 d. iki spalio 15 d. visas sugautas lašišas ir šlakius privaloma paleisti atgal į vandens telkinį, Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nuolat tikrina, ar visi žvejai jos laikosi. Tuo tikslu šiandien Kauno ir Vilniaus regionuose aplinkosaugininkai prie lašišinių upių stiptina kontrolę, ji bus tęsiama ir toliau.
Lašiša
Lašiša / 123RF.com nuotr.

„Lašišų ir šlakių ištekliai riboti, todėl svarbu šias žuvis apsaugoti ne tik neršto laikotarpiu, bet ir prieš jį. Taigi svarbiausi mūsų reido tikslai – ir išaiškinti pažeidėjus, nepaisančius naujo reikalavimo, ir užkirsti kelią pažeidimams. Labai norėtume per reidą sutikti tik atsakingus žvejus, bet kol kas patirtis rodo, kad dar daug kam žuvų išteklių apsauga nerūpi“, – sako Veiklos organizavimo skyriaus vedėja Mantė Ramanauskienė.

Šįkart jungtiniame reide Vilniaus ir Kauno regionuose dalyvauja Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Utenos ir Marijampolės gyvosios gamtos inspekcijų pareigūnai ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

„Žinome, kad pažeidėjai dažnai gudrauja ir bando išsisukti, todėl šįkart reidas vyksta kiek kitaip. Kad matytume realią padėtį, naudojamės dronais, taip pat stabdome automobilius. Jei automobilyje lašišų nebus, tik apsidžiaugsime. Be to, mielai atsakysime į kilusius klausimus ir palinkėsime gero kelio. Jei įklius lašišų prisigaudęs asmuo, pokalbis bus kitas“, – pastebi M.Ramanauskienė.

Aplinkosaugininkai labai vertina visuomenės pagalbą, priduria pareigūnė, todėl prie akcijos šįkart prisijungė ir „Lašišos dienoraščio“ nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius