Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

LAT: išspręstas „Acme Film“ ir „GPP“ ginčas

Advokatų kontoros „AAA Baltic Service Company“ atstovaujama bendrovė „Acme Film“ laimėjo bylą dėl kūrinio platinimo teisių Europos ekonominėje erdvėje pažeidimo ir nesąžiningos konkurencijos veiksmų.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Prekybos įmonė „GPP“ buvo pripažinta neteisėtai Lietuvoje DVD laikmenoje platinusi filmą „Domovoj“. Šioje byloje Lietuvos Aukščiausiasis teismas įtvirtino Lietuvos verslui svarbią paralelinį importą ES reglamentuojančių normų taikymo praktiką, kuria ilgainiui turės vadovautis žemesnių instancijų teismai.

 „Acme Film“ į teismą kreipėsi dėl filmo „Domovoj“ išskirtinių platinimo teisių pažeidimo. Bendrovė 2008 m. su Kipre registruota įmone „CP Media Limited“, vienintele visų turtinių teisių į nurodytą kūrinį turėtoja, sudarė licencinę sutartį, pagal kurią gavo išimtines teises ketverius metus Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse atgamint ir platinti kūrinį. Tais pačiai metais buvo nustatyta, kad Lietuvoje filmą „Domovoj“ neteisėtai platina ir kita bendrovė – „GPP“.

Teismuose „GPP“ nepavyko įrodyti, kad kūrinį platino teisėtai. Tokį žemesnės instancijos teismų sprendimą patvirtino ir Aukščiausiasis teismas, atmetęs „GPP“ kasacinį skundą. Priimtas sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Teismas taip pat išaiškino, kad prekių importuotojai turi įsitikinti, kad prekės importui yra įgyjamos ir realizuojamos teisėtai, nepažeidžiant autorinių teisių. Per neatsargumą ar nežinojimą įsigyjant bei platinant prekes, į kurias neturima intelektinės nuosavybės teisių, atsakomybė gula ant verslininko pečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius