-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LAT priėmė nagrinėti „MG Grupės“ kasacinį skundą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priėmė nagrinėti politinės korupcijos byloje nuteistos bendrovės „MG Grupės“ (buvusi „MG Baltic“) kasacinį skundą.
„MG Grupė“
„MG Grupė“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Skundas priimtas nagrinėti, nes nenustatyta įstatyme numatytų pagrindų, trukdančių jį priimti, BNS penktadienį informavo teismas. Atrankos kolegija skundą priėmė nagrinėti antradienį.

Gavęs proceso dalyvių skundus, LAT visada sprendžia ar jie priimtini nagrinėti, ne šis teismas įrodymų netiria, bylą peržiūri teisės taikymo aspektu.

LAT nuteistos bendrovės kasacinį skundą gavo praeitą savaitę. Juo prašoma panaikinti praėjusių metų lapkričio 22 dienos Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžio dalį, kuria koncernas „MG Baltic“ pripažintas kaltu dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Jam skirtą 1,1 mln. eurų baudą grupė jau yra sumokėjusi.

Verslo grupė LAT prašo palikti galioti Vilniaus apygardos teismo 2020 metų balandžio 19 dienos išteisinamąjį nuosprendį.

„MG grupė“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė.

Apeliacinis teismas nusprendė, kad bylos duomenys leidžia pagrįstai spręsti, jog „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) sau palankių sprendimų įstatymų leidyboje ar kitose jai reikšmingose srityse siekdavo „ne tik teisėtais būdais, bet ir sąmoningai pasinaudodama savo valdybos nario Raimondo Kurlianskio turima įtaka žiniasklaidoje, jo pažintimis įvairiose visuomenės grupėse, be kita ko, ir politikoje, taip pat ir savo, kaip stambaus Lietuvoje veikiančio verslo, finansiniais pajėgumais“.

Teismo teigimu, nusikalstamomis veikomis padaryta itin didelė žala Lietuvos valstybei, jos politinei sistemai.

Šioje byloje taip pat nuteisti Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, Seimo narys Vytautas Gapšys, buvę parlamentarai Šarūnas Gustainis ir Gintaras Steponavičius bei juridiniai asmenys – Liberalų sąjūdis ir Darbo partija.

R.Kurlianskiui už politikų papirkimą, o E.Masiuliui ir V.Gapšiui už kyšininkavimą skirtos laisvės atėmimo bausmės, juridiniams asmenims, Š.Gustainiui ir G.Steponavičiui – baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius