-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 02

Autorių priekaištai LATGA-A direktoriui atrodo juokingi

Beveik šimtui autorių kreipusis į prokurorus dėl galimai neskaidrios Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) veiklos, jos direktorius teigia, kad viskas vyksta pagal įstatymus.
Konferencijos akimirka
Konferencijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiandien 95 autoriai kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinį prokurorą, prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą LATGA agentūroje. Agentūros generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas teigia, per 20 jo darbo metų į prokurorus buvo kreiptasi ne kartą.

„Čia jų reikalas, į tą prokuratūrą per dvidešimt metų jau tris ar keturis kartus buvo kreiptasi ieškant kažko. Viskas yra teisėta, teisinga“, – 15min.lt sakė E.Vaitekūnas.

Raigardo Tautkaus teigimu, per metus agentūra neišdalino maždaug 700 tūkst. Lt. Tačiau E.Vaitekūnas teigia, kad suma autoriams ir negali būti tiesiog padalyta.

„Mes, pavyzdžiui, pernai išleidome 19 proc. nuo visų surinktų pinigų. Likusi dalis yra pelnas ir pagal įstatymus jo nariams išmokėti negalime. Tie pinigai niekur nedingo, jie bus panaudoti teisėtai ir teisingai ten, kur bus galima“, – sakė E.Vaitekūnas.

Be to, autoriai teigia, kad 10 proc. jų atlygio yra skiriama neaiškiems fondams. Tačiau LATGA agentūros direktorius tai neigia.

„Nuo mūsų autorių tie dešimt procentų nebuvo ir niekada nėra atskaitomi. Pagal tarptautines sutartis mums leista organizacijų nuo Lietuvoje jiems priskaičiuoto atlyginimo panaudoti iki 10 proc. socialinėms kultūrinėms reikmėms, programoms. Mes aktyviai dalyvaujam eurovizijose, visokiuose dainų konkursuose, ten tie pinigai yra dalinami, skirstomi“, – teigė E.Vaitekūnas.

Dirbu kenksmingomis sąlygomis. Man pailsėti reikia – išgeriam šampano, įteikiat man rožę ir viso gero

Agentūros direktorius pasakojo, kad dauguma autorių patys nevykdo jiems priklausančių pareigų.

„Pats Tautkus yra naudotojas su licencijom, pas mus turėjo problemų, deja, ir Andrius Mamontovas dabar su gatvės muzikos dienom turi problemų, yra neatsiskaitęs. Galbūt taip nori kažkokį nepasitenkinimą pareikšti“, – sakė E.Vaitekūnas.

Kai kurių autorių teigimu, LATGA agentūra priešinasi papildomam asociacijos auditui. Tačiau agentūros direktorius teigia norintis, kad toks auditas būtų atliktas kuo greičiau.

„Man juokinga ir smagu, nes aš parodysiu viską, kaip yra, o liūdna tik tiek, kad autoriai suvedinėja nepasitenkinimus. Dirbu kenksmingomis sąlygomis. Aišku, didesnis džiaugsmas būtų duoti, o ne atimti pinigus. O man pailsėti reikia, jau sakiau, kad išgeriam šampano, įteikiam rožę ir viso gero“, – sakė E.Vaitekūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius