-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 07

Latvijos ministrui Lenkijos kaltinimai Lietuvai primena Maskvos argumentus

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas penktadienį paragino Lenkiją neaštrinti retorikos dėl tautinių mažumų padėties Lietuvoje, pareiškęs, kad Varšuvos argumentai primena Maskvos poziciją dėl rusakalbių Latvijoje.
Lenkų protesto akcija Vilniuje
Lenkų protesto akcija Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nenorime, kad Lenkija aštrintų retoriką dėl vadinamųjų mažumų problemų Lietuvoje, nes mums Rygoje šie argumentai labai primena Maskvos argumentus apie rusų imigrantų mažumą mūsų šalyje“, – sakė Latvijos ministras per diskusiją Kauno Vytauto Didžiojo universitete.

„Manau, kad Rusijos diplomatija labai supranta panašumus, taigi jie ypač laimingi, kad dvi Europos Sąjungos šalys ginčijasi dėl klausimų, kuriuos jie laiko savo tema“, – teigė A.Pabrikas.

A.Pabriko teigimu, Latvija yra „labai susirūpinusi“ dėl Vilniaus ir Varšuvos nesutarimų.

„Lenkiją laikome svarbiu partneriu mūsų regioniniam saugumui, ekonominiam ir apskritai regioniniam bendradarbiavimui. Nes Lenkija, neskaitant Vokietijos, yra didžiausia regione“, – kalbėjo ministras, atsakydamas į klausimą iš auditorijos.

Lenkijos valdžia ne kartą kaltino Lietuvą dėl lenkų tautinės mažumos teisių Lietuvoje, ypač vardų ir pavardžių rašymo ir švietimo. Lietuva kaltinimus atmeta, sakydama, kad lenkai Lietuvoje turi geresnes sąlygas nei bet kur kitur už Lenkijos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius