-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 23

Latvijos teisingumo ministras: Austrija paleido Michailą Golovatovą dėl didelių Rusijos investicijų

Austrijos pareigūnai Rusijos piliečiui Michailui Golovatovui, įtariamam Sausio 13-osios byloje, leido išvykti namo dėl didelių Rusijos investicijų šioje šalyje, teigia Latvijos teisingumo ministras Aigars Stokenbergs.
Michailas Golovatovas
Michailas Golovatovas / flgm.ru nuotr.

Jo teigimu, atsakymą į klausimą, kodėl Austrija nutarė Lietuvai neišduoti M.Golovatovo, galima rasti pačiame Vienos centre – Ringštrasėje.

„Atsakymą galima rasti Ringštrasėje, pačiame Vienos centre. Ten labai daug rusiškų investicijų“, – Latvijos dienraščiui „Diena“ sakė ministras.

Kita vertus, jis atkreipė dėmesį, kad Lietuvai pavyko šį klausimą iškelti Europos lygiu, ir dėl to daugiau niekada nei Austrija, nei jokia kita šalis nesugalvos pasielgti taip pat.

A.Stokenbergo teigimu, jau pats faktas, kad Austrijos teisingumo ministrė susitiko su Lietuvos teisingumo ministru, diplomatijoje reiškia, jog austrai jaučia kaltę.

Lietuvos teisingumo ministras Remigijus Šimašius su kolege iš Austrijos Beatrix Karl susitiko liepos 19 dieną Lenkijoje, kur abu dalyvavo Europos vidaus reikalų ir teisingumo ministrų tarybos posėdyje. Tuomet sutarta sudaryti dvišalę darbo grupę, kuri aiškinsis buvusio KGB karininko M.Golovatovo skubaus paleidimo aplinkybes.

Rusijos pilietis M.Golovatovas liepos 14 dieną buvo sulaikytas Vienos oro uoste ir nepraėjus nė parai paleistas. 1991 metų sausio 13-osios naktį Vilniaus televizijos bokštą šturmavusiam būriui vadovavęs buvęs KGB karininkas kaltinamas nusikaltimais žmoniškumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius