Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 18

Lauke pavasaris, namuose – vasara: įkaitę klaipėdiečiai dispečeriams negaili riebių žodžių

Lauke apie 13-15 laipsnių šilumos, o namuose net 26 kaitros. Tokios temperatūros nebeapsikenčiantys Klaipėdos gyventojai atakuoja šilumos tinklų prižiūrėtojus ir negaili riebių žodžių.
Šildymo kainos
Šildymo kainos / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Šildymas Klaipėda

„Keikiasi, visaip išvadina. Esu žvaigždė, visokių turiu pavadinimų. Labai negražiai kreipiasi, gaila, kad neįrašoma“, – juokiasi bendrovės „Lamberta“ dispečerė Laimutė. – Žmonės pyksta, kad karšta, kad pinigėlius reikės mokėti prikiša, tačiau situacija butuose labai skirtinga. Pavyzdžiui, viršutiniuose aukštuose, kokiame dešimtame aukšte, net 25-26 laipsniai šilumos, o pirmame – vos 17-18, toks skirtumas, o daugiau temperatūros nuleisti tiesiog nebeįmanoma, nes visa šildymo sistema stoja“.

Keikiasi, visaip išvadina. Esu žvaigždė, visokių turiu pavadinimų. Labai negražiai kreipiasi, gaila, kad neįrašoma.

Dispečerės teigimu, tokia situacija kartojasi kiekvieną pavasarį ir rudenį, kuomet kilstelėjus termometro stulpeliams vieni aukštai leipsta nuo karščio, kituose gi vėsu.

„Nekaršti radiatoriai tik ten, kur yra nepriklausoma šildymo sistema, reaguojanti į lauko oro daviklius, o ten, kur reguliuojama rankiniu būdu, vadinamoji elevatorinė sistema, tie namai perkaitinti, ypač viršutiniai aukštai, o pirmajame tebūna 18 laipsnių. Tiesiog reikia renovuoti šilumos mazgus“, – 15min sakė moteris.

Daugiausiai skambučių sulaukiama iš senjorų, taupančių kiekvieną kuklios pensijos eurą. Dispečerės teigimu, nelabai taktiški, su keiksmais, skambina ir jauni gyventojai.

„Gal nepriteklius, gal kas“, – svarsto moteris.

Pirmadienį ir antradienį skambučių sulaukta ypač daug, mat oras lauke buvo gerokai įšilęs. Šilumos ūkių prižiūrėtojai suplukę dirba iki vėlaus vakaro ir reaguoja į kiekvieną skambutį, kai kuriuose namuose jau lankėsi po keletą kartų.

Dirba ir savaitgaliais

Klaipėdoje šldymo sistemas prižiūrinčios bendrovės „Sobo“ dispečerė Virginija Ričkienė teigė, jog skambučių ypač daug sulaukta pirmosiomis šildymo dienomis, dabar jų kiek apmažėjo.

Visi nuo pirmos dienos nori, kad veiktų kaip laikrodukas, taip neišeina, – sako moteris.

„Problema yra senuose, nerenovuotuose daugiabučiuose, kur yra elevatoriniai mazgai, o tokių didžioji dalis. Jie nereaguoja į lauko temperatūrą ir techninės galimybės yra ribotos. Padaryti, kad visuose butuose būtų 18 laipsnių, neįmanoma.

Reaguojame į kiekvieną skambutį, važiuojame, įsitikiname, matuojame temperatūrą. Ten, kur šešėlinė pusė, sienos įšalusios, įmirkusios nuo drėgmės, žmonės skambina, kad šalta, o kieno į pietinę pusę, kur saulutė pašviečia, skambina, kad yra 26 laipsniai. Tai lekiam žiūrėti, dirbame ir savaitgalį, likviduojame karštus taškus. Šiai dienai gana normali situacija“, – sakė V.Ričkienė.

Anot moters, iš pradžių gyventojai būna įpykę, tačiau bendraujant geranoriškai ir nusivedus į patį šildymo punktą, parodžius ir paaiškinus, kad daugiau sumažinti jau nebėra galimybių, nes sustos visa šildymo sistema, randamas bendras sutarimas.

Jau kitą savaitę, pirmadienį, kaip prognozuojama, pavasarinė oro temperatūra pasitrauks, oras atvės vos iki 3-5 laipsnių šilumos.

Anot dispečerės, šis gana šiltas periodas leido sureguliuoti sistemas ir jos veiks tvarkingai tuo metu, kai žmonėms norėsis šilumos.

„Visi nuo pirmos dienos nori, kad veiktų kaip laikrodukas, taip neišeina“, – sako moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius