-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 17

Gaižiūnų poligone – dūmais užklotas dangus ir sunkios kliūties įveikimas

Lietuviškoje Sacharos dykumos versijoje Gaižiūnų poligone, plieniniai žvėrys nuklojo dangų dūmais ir įveikė sunkią kliūtį, rašoma Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro pranešime spaudai.
Pratybos „Geležinis vilkas 2017“
Pratybos „Geležinis vilkas 2017“ / KAM nuotr.

Penktadienį Gaižiūnų poligone baigėsi pirmas tarptautinių pratybų „Geležinis Vilkas 2017“ etapas. Jo metu vieni galingiausių ir grėsmingiausių tankų „Leo“ 2A4 ir 2A6, pėstininkų kovos mašinos IFV (CV90), „Marder“ ir kita karinė technika persikėlė per daugiau nei 2 metrų gylio ir 7 metrų pločio, griovį, iškastą technikos sklandaus keliavimo trukdymui.

Tam buvo pasitelkta tiltų klojimo sistema LEGUAN, sumontuota ant „Leopard 2“ tanko platformos. Tai sistema, kuri gali per vos 8 minutes pakloti dvi 26 metrų tilto dalis, kurios visiškai be problemų perkelia techniką net per 40 metrų pločio kliūtį. Tiesa, šiam etapui buvo pasirinktos trumpesnės, 14 metrų ilgio, platformos, kurių pilnai pakako šiam procesui.

Tankai, pėstininkų kovos mašinos visą ruožą padengė dūmais, užstojusius, bet kokį įmanomą vaizdą plikai akiai, o tuo metu greitai buvo patiestas tiltas, užtikrinęs sklandų persikėlimą ir tolimesnį technikos judėjimą.

Tiltas taip pat greitai, kaip ir ištiesiamas, gali būti ir surinktas. Vos per 6-8 minutes nelieka jokių pėdsakų, kad čia kėlėsi karinė technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius