Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 24

Laurai Matjošaitytei teko pasiaiškinti dėl slapto pasimatymo su „valstiečiais“

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė ketvirtadienį buvo priversta pasiaiškinti, kodėl praėjusią savaitę viena ir iš anksto nepranešusi susitiko su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku Ramūnu Karbauskiu, Seimo pirmininko pavaduotuoju Arvydu Nekrošiumi ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininke Agne Širinskiene. VRK pirmininkė tikino, kad susitikime kalbėjo apie būsimą referendumą dėl dvigubos pilietybės.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

L.Matjošaitytė šį susitikimą savo darbotvarkėje nurodė jau jam įvykus. Politikai savo darbotvarkėse susitikimo su VRK pirmininke išvis nenurodė.

VRK pirmininkė komisijos posėdyje aiškino, kad su „valstiečiais“ tikrai neaptarinėjo VRK vykdomų tyrimų. Pasak jos, politikai pasikvietė ją pasikalbėti apie kitais metais planuojamą organizuoti referendumą dėl dvigubos pilietybės.

L.Matjošaitytė tikino, kad jokios kitos temos nebuvo aptartos, o buvo kalbama tik apie referendumo organizavimo technines detales.

Tuo pačiu klausimu L.Matjošaitytė kitą dieną po susitikimo su „valstiečiais“ apsilankė Seimo valdybos sudarytos darbo grupės pasirengimo referendumui dėl dvigubos pilietybės klausimams spręsti posėdyje.

Kodėl tą patį klausimą reikėjo aptarti atskirai su „valstiečių“ lyderiais, konservatorių deleguotas VRK narys Vilius Semeška, išklausęs L.Matjošaitytės pasakojimo, sakė vis tiek likęs nesupratęs.

„Mus tas pats formatas lengvai šokiravo. Kad mes po tokio susitikimo sužinojome, kad VRK pirmininkė nueina ne į referendumo grupę kalbėti apie referendumą, o ją iškviečia R.Karbauskis, A.Nekrošius ir A.Širinskienė. Jie patys nedeklaruoja tokios susitikimo, pirmininkė deklaruoja po susitikimo“, – dėstė V.Semeška.

Jis tikino nenorintis pirmininkės tardyti ar kuo kaltinti, tačiau patarė kitą kartą apie visus susitikimus verčiau skelbti iki jiems įvykstant ir sudaryti galimybę kitiems VRK nariams taip pat dalyvauti.

„Matot, minčių kyla įvairių ir visus tuos klausimus galima derinti referendumo grupėje. O čia kyla visokių klausimų, nes vyksta daug tyrimų, ne tik su “valstiečiais„ susijusių, bet A.Širinskienė irgi yra ir aktyvi skundų rašytoja“, – kalbėjo V.Semeška.

VRK kitą savaitę turėtų pabaigti tyrimą dėl serialo „Naisių vasara“, netrukus turi būti baigtas ir tautinių kostiumų dalijimo vertinimas. Iki šiol VRK nėra skyrusi baudos „valstiečiams“ už klaidingai fiksuotą atlyginimo mokėjimą būsimam premjerui Sauliui Skverneliui ir kitiems kandidatams 2016 m. Seimo rinkimuose.

Jau anksčiau L.Matjošaitytė yra sukėlusi abejonių dėl palankumo „valstiečiams“, nes neteikė VRK svarstyti išvados dėl renginių, kuriuos finansavo „Agrokoncernas“, nors mecenatu buvo pristatomas R.Karbauskis.

Keturios opozicinės Seimo frakcijos organizavo nepasitikėjimo VRK pirmininke procedūrą, tačiau balsavime L.Matjošaitytė sulaukė palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius