-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 04

Lauras Bielinis: bandydamas tapti populiaresnis Artūras Zuokas kol kas atstumia visus

Vienu nepopuliariausių politikų tapęs sostinės meras Artūras Zuokas keičia veidą. Supratęs, kad liberalių pažiūrų žmonės juo nusivylė, A.Zuokas nusitaikė į platesnes mases.
Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas
Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas / BFL nuotr.

Sunaikintas mikroautobusų verslas, kad neliktų konkurencijos troleibusams ir autobusams, kalbos, kad sostinei nereikia tokių renginių kaip homoseksualų eitynės, nes „tai buvo skirta savo vertybių ir savo gyvenimo būdo propagandai“ – A.Zuokas nė iš tolo nebeprimena politiko, vadovavusio liberalios pakraipos partijai.

Vis daugiau žmonių A.Zuoką ima vertinti skeptiškai. Po paskutinio bandymo pademonstruoti, kaip jis rūpinasi miestu – nėrimo į Nerį žvarbią dieną, politikas buvo sulygintas su panašias pasireklamavimo akcijas mėgstančiu Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Apklausų duomenimis, A.Zuoką palankiai vertina apie 17 proc. žmonių, nepalankiai – apie 67 proc. Sostinės meras yra tik šiek tiek labiau mėgstamas už konservatorių pirmininką Andrių Kubilių.

Kol jis nesutelks aplink save bendražygių, kurie yra ir bendraminčiai, tol jis bus vienišas ir silpnas, – sakė Lauras Bielinis.

Ne ką geriau sekasi ir A.Zuoko įkurtai sąjungai „Taip“. Nuo įkūrimo 2011 rudenį politinė jėga rinkėjų rato neišplėtė – tų pačių metų pabaigoje ją palaikė 4,2 proc. rinkėjų, neseniai atliktos apklausos rodo, kad sąjunga „Taip“ vis dar neperkoptų 5 proc. barjero ir į Seimą nepatektų.

Politologas Lauras Bielinis 15min.lt teigė, kad akivaizdu, jog dabar A.Zuokas stengiasi ne sutelkti liberalius rinkėjus, o apskritai atrasti savo rinkėją.

„Todėl jis sieks išplėsti savo pasiūlymų ratą, kad galėtų pritraukti ir kitus rinkėjus, ne tik liberaliuosius“, – įsitikinęs jis.

L.Bielinis pabrėžė, jog gali būti, kad bandydamas tapti populiaresniu jis ne išloš, o praloš.

„Tokia rizika yra. Viskas priklauso nuo to, kaip subtiliai bus veikiama. Kol kas, aš manyčiau, einama ta kryptimi – vyksta atstūmimas ir vienų, ir kitų. Tačiau laiko iki rinkimų dar yra“, – sakė politologas.

L.Bielinio įsitikinimu, A.Zuokas neteko populiarumo, nes taip ir nesugebėjo pasirodyt kaip liberalas.

Be to, su jo veikla siejamas liberalų skilimas, kuomet dalis Liberalų ir centro sąjungos narių išėjo iš partijos ir įkūrė Liberalų sąjūdį.

„A.Zuokas nesugebėjo bendradarbiauti su kitomis partijomis kaip su partneriais. Buvo komunikuojama kaip su galimais arba realiais konkurentais. Tai buvo labai akivaizdu. Taip pat yra ekonominiai aspektai, įvairūs įtarinėjimai irgi sukėlė tam tikrą jo negatyvų vaizdinį“, – pabrėžė pašnekovas.

Politologo teigimu, silpnoji A.Zuoko pusė – jis neturi stiprios komandos. Anot L.Bielinio, merą supa žmonės, kurie siekia asmeninės naudos.

„Kol jis nesutelks aplink save bendražygių, kurie yra ir bendraminčiai, tol jis bus vienišas ir silpnas“, – pridūrė jis.

L.Bielinis sakė, jog stiprioji A.Zuoko pusė yra ta, kad, nepaisant visko, jis yra labai kūrybingas ir imlus naujovėms. „Pas mus tokie politikai – retenybė, daugelis politikų labai konservatyvūs“, – pridūrė politologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius