Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

Laurynas Jonavičius: Kremliaus operacija migrantais ir šalčiu

Prieš penkis mėnesius Ukraina politiškai uždraudė elektros importą iš Rusijos ir Baltarusijos. Vilniuje sprendimas sutiktas kaip Lietuvos diplomatijos laimėjimas kelyje link Astravo elektrinės boikoto. Spalio pabaigoje Ukrainos Vyriausybė nusprendė nebepratęsti šio draudimo ir jau importavo nedidelius elektros kiekius iš Baltarusijos. Kaip tai įvyko ir ką tai reiškia Lietuvai?
Laurynas Jonavičius
Laurynas Jonavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvai ir Lenkijai bandant dorotis su Minsko režimo inspiruota migrantų problema, Ukraina su nerimu stebi ne tik šį procesą, bet turi ieškoti būdų, kaip nesušalti žiemos sezono metu ir atlaikyti vis didesnį Rusijos spaudimą.

Rusija išlaiko didelius karių skaičius ties Ukrainos siena, Ukraina bando stiprinti pozicijas įsigydama turkiškų „Bayraktar“ bepiločių.

Baltarusijos autoritaras Aliaksandras Lukašenka vis labiau atkartoja Rusijos agresyvią retoriką Kijevo atžvilgiu ir ketina ties siena su Ukraina įrengti S400 raketines sistemas, prašo atsiųsti strateginių bombonešių ir „Iskanderų“.

Tai, kad Kijevo situacija artėja prie beviltiškos, patvirtina ir paprastos išgyvenimo logikos padiktuotas priverstinis bendradarbiavimas su tuo pačiu A.Lukašenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius