-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 11 24 /19:57

Lazdijų konservatoriai grąžino Artūrą Margelį į skyriaus pirmininko postą

Lazdijų konservatoriai atstatė savivaldybės mero Artūro Margelio narystę partijoje ir grąžino jį į skyriaus vadovo pareigas. Partijos etikos sargai sprendimo nepripažįsta ir prašo daugiau informacijos.
Artūras Margelis
Artūras Margelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis, apie tokį partijos skyriaus sprendimą sužinota tik iš žiniasklaidos. Pasak jo, tai Lazdijų skyrius padarė „savaip interpretavęs partijos įstatus“. Sprendimą grąžinti A.Margelį į partijos skyriaus vadovus ketvirtadienio vakarą vertina konservatorių Priežiūros komitetas, kuris gegužę ir sustabdė mero narystę – pats G.Landsbergis to daryti nesiima.

„Čia yra Priežiūros komiteto sprendimas – skyrius interpretavo savaip (...). Man vertinti nebūtų korektiška – Priežiūros skyrius priėmė sprendimą, jis turėtų ir įvertinti“, – BNS sakė G.Landsbergis.

A.Margelio narystę partijoje konservatorių Priežiūros komitetas suspendavo gegužę. Tai padaryta po Viešųjų pirkimų tarnybos pradėto tyrimo dėl Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos pirkimų.

Kaip skelbia delfi.lt, A.Margelio narystę TS-LKD Lazdijų skyrius atstatė trečiadienį – tai padaryta prieš TS-LKD partijos Prezidiumo ir Priežiūros komiteto posėdžius, kuriuose turi būti svarstomi ir Lazdijų skyriaus bei paties A.Margelio likimas.

Priežiūros komiteto vadovas Valdas Benkunskas BNS sakė, kad trečiadienio posėdyje galutinių sprendimų dėl A.Margelio nepriimta, tačiau nepripažįstamas ir jo grąžinimas vadovauti skyriui. Pasak V.Benkunsko, į posėdį atvykęs laikinasis Lazdijų skyriaus pirmininkas situacijos iki galo neišaiškino, nepateikė posėdžio protokolo – tai jis įpareigotas padaryti artimiausiu metu.

„Sprendimo kol kas nepriėmėme, mes laukiame – turime dar vieną įpareigojimą nedelsiant surašyti protokolą su visomis formuluotėmis ir atsiųsti į komitetą. Laukiame formalaus sprendimo. Pagal tą pirminę informaciją, priežiūros komitetas mato kitaip tą informaciją: mes laikome, kad A.Margelio narystė suspenduota ir niekas nėra pasikeitę“, – BNS sakė partijos etikos vadovas.

A.Margelio narystę partijoje konservatorių Priežiūros komitetas suspendavo gegužę. Tai padaryta po Viešųjų pirkimų tarnybos pradėto tyrimo dėl Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos pirkimų – VPT nustatė, kad iš mero kontroliuotos įmonės „Dzūkų žinios“ televizorių įsigijo bent tūkstančiu eurų brangiau, nei jis kainavo mažmeninje rinkoje – už 4 960 eurų, ir taip pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Tarnyba taip pat anksčiau paskelbė, jog savivaldybės kanceliarinių prekių ir kopijavimo popieriaus pirkimai iš tos pačios įmonės už daugiau nei 13 tūkst. eurų taip pat vykdyti pažeidžiant įstatymus.

Šių metų sausį A.Margelis savo turėtas įmonės akcijas dovanojo privačiam asmeniui, bet to nedeklaravo. Tai aiškinosi ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, tačiau pažeidimo nenustatė tvirtindama, kad deklaruoti būtina tik akcijų pardavimą, ne dovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius