-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Lazdijų meras Artūras Margelis neblaiviai vairavusiai gimnazijos direktorei siūlo trauktis iš posto

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis neblaiviai vairavusiai ir policijos pareigūnams įkliuvusiai Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos direktorei, 50 metų Romai Giedraitienei pasiūlė savo noru trauktis iš posto.
Artūras Margelis
Artūras Margelis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Tai padaryta po to, kai Kauno apygardos teismas pirmadienį neskundžiama nutartimi pripažino, kad R.Giedraitienė šių metų birželį neblaivi vairavo automobilį ir paliko galioti Lazdijų rajono apylinkės teismo sprendimą, kuriuo pedagogei už Kelių eismo taisyklių pažeidimą skirta 1000 litų bauda ir 1 metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Įkliuvo policijos pareigūnams

Šių metų birželį, Joninių rytą, policijos patruliai didžiausios Lazdijų rajono ugdymo įstaigos vadove dirbančią R.Giedraitienę sustabdė vykdydami prevencinę akciją. Patikrinę dokumentus, pareigūnai teigė pajutę nuo vairuotojos sklindantį alkoholio kvapą ir paprašę pasitikrinti alkotesteriu.

Pedagogė, kaip vėliau liudijo teisme policijos pareigūnas, buvo labai sutrikusi, prašė paleisti ir nebausti.

Tačiau teisme R.Giedraitienė kalta neprisipažino ir teigė alkoholio nevartojusi, o tą rytą išgėrusi organizmą tonizuojančio preparato, kurio sudėtyje, kaip vėliau pati išsiaiškino, buvo etanolio. Moteris tikino, kad šį medicininį preparatą vartojanti penkerius metus, tačiau vaistininko rekomenduotą 20-30 lašų, skiedžiamų vandeniu, dozę savarankiškai padidinusi. Tą rytą ji tikino išgėrusi penkis buteliukus tonizuojančio preparato – iš viso 250 mililitrų.

„Įstatymas draudžia vairuoti neblaiviam nepriklausomai nuo to kokiu pavidalu alkoholis patenka į vairuotojo organizmą – ar kaip alkoholinis gėrimas, ar kaip sudėtinė vaistų ar kitų maisto produktų dalis“, – konstatavo Lazdijų rajono apylinkės teismo teisėjas Ramūnas Šarka, pripažindamas gimnazijos direktorę R.Giedraitienę pažeidus Kelių eismo taisykles.

R.Giedraitienė rugpjūčio pabaigoje priimtą Lazdijų rajono apylinkės teismo nutartį buvo apskundusi Kauno apygardos teismui.

A.Margelis: „Toliau likti poste R.Giedraitienė neturi moralinės teisės“

„Šią savaitę Kauno apygardos teisme buvo priimtas sprendimas, kuris paliko galioti apkaltinamąją Lazdijų rajono apylinkės teismo nutartį R.Giedraitienei. Šia nutartimi mūsų savivaldybės vienos iš ugdymo įstaigų vadovė pripažinta kalta, vairavusi neblaivi automobilį. Valstybinės ugdymo įstaigos vadovo, juolab – pedagogo įvaizdis ir moralė niekaip nesuderinami su piktnaudžiavimu alkoholiu. Juolab nesuderinama su vairavimu transporto priemonės neblaiviame stovyje. Aš tokią poziciją išsakiau ir pasiūliau iš posto pasitraukti. Priešingu atveju, asmeniškai imsiuosi inicijuoti šio klausimo svarstymą savivaldybės taryboje“, – sakė Lazdijų rajono meras A.Margelis.

Jeigu didžiausios Lazdijų rajono ugdymo įstaigos vadovė nesitrauks gražiuoju, Lazdijų rajono savivaldybės vadovas grasina inicijuoti R.Giedraitienės atleidimą per ją į šias pareigas paskyrusią Lazdijų rajono savivaldybės tarybą – už elgesį, nesuderinamą su valstybės tarnautojui ir pedagogui keliamais įstatymo reikalavimais.

Terminas apsispręsti R.Giedraitienei esą nustatytas iki ateinančios savaitės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius