Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 24

Lazdijų rajone bus mažinamas seniūnijų ir valdiškų įstaigų skaičius

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis teigia, kad valdančiojoje koalicijoje pavyko pasiekti politinį sprendimą – mažinti savivaldybėje esančių seniūnijų ir valdiškų įstaigų skaičių.
Seirijų seniūnijos seniūnė Česlova Šmulkštienė teigė nesibijanti prarasti darbo.
Seirijų seniūnijos seniūnė Česlova Šmulkštienė teigė nesibijanti prarasti darbo. / „Lazdijų žvaigždės“ archyvo nuotrauka

„Rajono gyventojų skaičius mažėja, negalime neatsižvelgti į demografinę padėtį. Kita vertus, mažėja biudžeto finansavimas, turime peržiūrėti ir perskirstyti prioritetus“, – teigė rajono vadovas.

Šiuo metu Lazdijų rajono savivaldybės administraciją sudaro 14 seniūnijų. Pirmajame etape, kuris prasidės jau vasario mėnesį, planuojama sujungti į vieną dabartines Seirijų ir Noragėlių seniūnijas. Per metus tokia reorganizacija leistų sutaupyti apie 100 tūkst. litų biudžeto lėšų.

Vėliau numatyta sujungti Lazdijų miesto ir Lazdijų kaimiškąją bei Veisiejų miesto ir Veisiejų kaimiškąją seniūnijas. Neaiški ir mažiausios – Kučiūnų seniūnijos ateitis, ją greičiausiai bus bandoma padalinti dviem – Lazdijų ir Kapčiamiesčio seniūnijoms.

„Noriu nuraminti gyventojus – jų nuomonės tikrai bus atsiklausta ir į ją atsižvelgta. Jau artimiausiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstysime klausimus dėl gyventojų apklausų jungiamose seniūnijose atlikimo. Galutinį sprendimą dėl administracinės reformos priims savivaldybės taryba“, – sakė A.Margelis.

Pasak konservatoriaus mero, labiausiai šiuo metu tokiai reformai priešinasi ne gyventojai, bet seniūnijų darbuotojai.

„Nemanau, kad jiems gresia nedarbas. Darbas savivaldybės administracijoje yra gera praktika ir pliusas būsimų darbdavių akyse. Jeigu valdininkai, drebantys dėl šiltų kėdžių, mąsto kitaip, tada leiskite man užduoti klausimą, kokia yra jų kompetencija“, – sakė A.Margelis.

Be seniūnijų jungimo, Lazdijų rajono savivaldybėje artimiausiu metu planuojama Pedagoginę psichologinę tarnybą sujungti su Švietimo centru.

Anot A.Margelio, iš mokinio krepšelio lėšų išlaikoma tarnyba reorganizuoti planuojama dėl mažėjančio moksleivių skaičiaus rajone. Per metus finansavimas mokinio krepšeliui Lazdijų rajone sumažėjo 0,5 mln. litų.

Vienos iš planuojamų jungti seniūnijų – Seirijų seniūnė Česlova Šmulkštienė sakė nesibaiminanti dėl posto. „Viską spręs žmonės, o ne valdžia. Jei žmonėms geriau, kad būtų sujungtos seniūnijos, aš čia nematau jokios problemos“, – sakė seniūnė.

Pagal įstatymą, atleidimo lapeliai įteikiami abiejų reorganizuojamų seniūnijų ar tarnybų darbuotojams. Galutinį sprendimą dėl administracinės reformos tvirtina savivaldybės taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius