-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03

Lazdynų ligoninėje remontuojamas Toksikologijos centras – pacientai skundžiasi nemalonia draugija

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Toksikologijos centre vykdant patalpų atnaujinimą, šio skyriaus pacientai yra perkeliami į kitus ligoninės padalinius. Juose gulintys asmenys esą skundžiasi – asocialių asmenų draugija greičiau gyti nepadeda.
SAM ir VMVT vykdo tiekiamo maisto patikrinimą Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje
Ligoninėje. Asociatyvi nuotrauka / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja klausdama, kodėl Lazdynų ligoninėje asocialios pacientės iš Toksikologijos skyriaus yra paguldomos kartu su ginekologijos problemas turinčiomis moterimis.

„Triukšmas ir papildomas stresas tikrai nepadeda gydytis. Nekalbant apie keiksmažodžius ir alkoholio vartojimą“, – teigė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus universitetinės ligoninės administracija pristatė metų veiklos ataskaitą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus universitetinės ligoninės administracija pristatė metų veiklos ataskaitą

Pasak ligoninės Dokumentų valdymo ir komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Astos Bagdonavičienės, ši padėtis susidarė dėl vykdomų remonto darbų Toksikologijos centro patalpose.

Tiesa, ji pažymėjo, kad šio skyriaus pacientai nėra maišomi su kitas problemas turinčiais asmenimis.

„Šiuo metu vyksta RVUL Toksikologijos centro patalpų atnaujinimas, todėl kelios palatos, skirtos šio skyriaus pacientams, yra lokalizuotos kituose ligoninės padaliniuose. Jomis tenka pasinaudoti esant dideliam pacientų srautui, tačiau norime pabrėžti, kad skirtingo profilio pacientai nėra guldomi į tą pačią palatą. Be abejo, bendrosiose erdvėse visi pacientai gali susitikti, nes neturime teisės apriboti pacientų laisvo judėjimo ligoninėje“, – teigė specialistė.

„Toksikologijos skyriaus pacientai neguli vienoje palatoje su Ginekologijos skyriaus pacientais“, – pažymėjo ji.

Ligoninės atstovės teigimu, iš viso pacientams yra skirtos 4 palatos už Toksikologijos centro ribų. Pasak A.Bagdonavičienės, toksikologiniai pacientai yra ne tik asocialūs asmenys, tačiau ir apsinuodiję įvairiomis medžiagomis, medikamentais, sunkiaisiais metalais, biologinės kilmės toksinais.

Tiesa, pasak gydymo įstaigos atstovės, pasitaiko ir nederamai besielgiančių pacientų. Už netinkamą elgesį jie gali susilaukti sankcijų.

„Būdami viešojo sektoriaus įstaiga privalome teikti pagalbą visiems visuomenės nariams, nepriklausomai nuo jų socialinio statuso, tačiau visi pacientai privalo laikytis ligoninėje galiojančių vidaus tvarkos taisyklių. Jas ignoruojantys asmenys yra įspėjami, o nereaguojantys į pastabas – šalinami iš ligoninės. Šios sankcijos pritaikytos ir pacientei, dėl kurios elgesio buvo gautas kito paciento šeimos nario nusiskundimas, minimas jūsų užklausoje“, – teigė A.Bagdonavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius