Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 11 11

„Le Point“: Rusija paskelbė Europos Sąjungai šaltąjį karą, kurio pirmąja auka tapo Lietuva

Prancūzų dienraštis „Le Point“ aprašo šąlančius Rusijos ir Europos Sąjungos santykius, kurių pagrindine auka tapo Lietuva.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

„Atrodo, kad tarp Rusijos ir Europos Sąjungos įsivyravo šaltojo karo atmosfera. Dvidešimt aštuonios šalys lenkia rankas su Vladimiru Putinu. Jos nori priartinti Ukrainą prie Europos žemyno, o Maskva aistringai tam priešinasi. Pirmoji rusų įniršio auka – Lietuva, kaimynė ir buvusi Sovietų Sąjungos vasalė. Atrodo, kad visos priemonės leidžiamos, taip pat ir informacinės kampanijos prieš prezidentę Dalią Grybauskaitę“, – rašo „Le Point“.

Lietuvos prezidentė prancūzų laikraščiui skundžiasi asmeninėmis prieš ją nukreiptomis „Kremliaus žiniasklaidos“ atakomis, neva jaunystėje ji flirtavusi su KGB. „Aš studijavau Leningrade. Dieną naktį“, – laikraštis cituoja D.Grybauskaitę. Prancūzams akivaizdu, kad prezidentę suerzino Kremliaus insinuacijos.

Neseniai Dalia Grybauskaitė padovanojo Angelai Merkel gražią dovaną – didelį gabalą lietuviško sūrio „Džiugas“, kuris, deja, yra uždraustas Rusijoje. Kad primintų, jog šįkart visi europiečiai sėdi prie vieno stalo.

Prisiminęs Rusijos veiksmus prieš lietuvių vežėjus ir pieno produktų gamintojus, „Le Point“ užsimena, kad tolesnis Maskvos žingsnis galėtų būti dujų blokada:

„Visi mūsų kalbinti atsakingi lietuviai stebisi keistais manevrais, vykstančiais Kaliningrade... Panašu, kad jau kurį laiką Kaliningradas kaupia rusiškų dujų atsargas. Ar todėl, kad Maskva galvoja užsukti čiaupą, kuris jas tiekia Kaliningradui ir kartu Lietuvai? „Tai nėra neįmanoma“, – atsakoma Vilniuje.“

Visa tai – Rusijos susierzinimas dėl šio mėnesio gale ketinamos pasirašyti ES ir Ukrainos asociacijos sutarties, tad Maskvos veiksmai prieš Lietuvą yra nukreipti prieš visą Europos Sąjungą, teigia „Le Point“.

„Neseniai Dalia Grybauskaitė padovanojo Angelai Merkel gražią dovaną – didelį gabalą lietuviško sūrio „Džiugas“, kuris, deja, yra uždraustas Rusijoje. Kad primintų, jog šįkart visi europiečiai sėdi prie vieno stalo“, – rašo laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius