-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 25

Lediniame vandenyje varžėsi 150 „ruonių“ – visi įveikė 25 metrus

Antrą kartą Lietuvos istorijoje organizuotose 25 metrų „ledinės eketės mėgėjų“ varžybose dalyvavo beveik 150 dalyvių, tarp jų ir iš Ispanijos, Prancūzijos, Čekijos. Greičiausiam dalyviui įveikti 25 metrų eketę prireikė 12,86 sekundės.
Galvės ežere plaukikai išbandė neeilinę pramogą – 25 metrų plaukimo ekete rungtynes
Galvės ežere plaukikai išbandė neeilinę pramogą – 25 metrų plaukimo ekete rungtynes / 15min/A.Pliadžio nuotr.

Pernai metais vykusiose varžybose dalyvavo 25 dalyviai, daugiausiai bendraminčiai, susibūrę per 30 dienų iššūkio maudynes, o šiemet dalyvių – jau 150, rašoma pranešime spaudai

„Šiais metais dalyvių skaičius gerokai išaugo pritraukdamas ledinio vandens mėgėjus ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir iš Čekijos, Ispanijos, Prancūzijos. Dalis jų praeitą savaitę maudėsi Baltijos jūroje grūdinimosi šventės „Palangos ruoniai“ metu. 25 m. ledinės eketės varžybos jiems nepasirodė per didelis išbandymas, džiaugiamės, kad dalyvavo. Didelis renginio dalyvių skaičius rodo, kad vis daugiau Lietuvos žmonių domisi sveiku gyvenimo būdu,“ – sako Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė.

Visi startavę dalyviai įveikė distanciją.

„Tai nėra sportinės varžybos, siekiama ne greičio ar rezultato. Pirmą kartą dalyvaujantiems užtenka praplaukti savo greičiu, pažiūrėti savo galimybes, kiti, kam tai ne naujiena, tiesiog plaukia kaip gali greičiau, nes, visgi, ne vasara“, – sako S.Dailidė.

Vyrų kategorijoje greičiausiai atplaukė Nerijus Andrulevičius, eketę įveikęs per 12,86 sekundės. Jaunimo iki 20 metų kategorijoje 13,37 sekundės plaukė Abinas Kuchas. Tarp veteranų per 16,43 sekundės greičiausiai atplaukė Egidijus Jankauskas.

„Įvairūs gąsdinimai ligomis, mirtimis ir infarktais yra laužtos iš piršto. Trumpas panirimas į šaltą vandenį tik padeda žmogaus kūnui atsigauti ir pasisemti energijos iš gamtos. Kai žmogus nugali baimę šaltam vandeniui, jis savo gyvenime gali įveikti daug didesnes baimes ir peržengti prote susikurtas ribas“, - savo patirtimi dalijasi jaunuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius