Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 22

Ledų sangrūdas Tauragėje sprogdins

Lietuvoje yra trys pagrindiniai židiniai, kur dėl potvynių paskelbta ekstremali situacija: Joniškis, Kaunas ir Tauragė. Pastarojoje susiklostė tokia situacija, kad priimtas sprendimas ledų sangrūdas sprogdinti, pranešė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.
Raimundas Palaitis – vidaus reikalų ministras
Raimundas Palaitis – vidaus reikalų ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Situacija Tauragėje yra tokia, kad priimtas sprendimas sprogdinti ledų sangrūdas ir jos greičiausiai bus susprogdintos. Tai turėtų stabilizuoti situaciją“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė R.Palaitis.

Jis taip pat pabrėžė, kad situacija Lietuvoje šiuo metu labai dinamiška ir kad mobilizuotos visos pajėgos. „Operacijų centras renkasi kas keturias valandas, situacija stebima. Metereologai dažniau teikia savo informaciją. Gelbėtojai dirba be pertraukos“, – teigė vidaus reikalų ministras.

Pasak jo, kadangi visų darbų gelbėtojai nespėja apimti, prioritetas teikiamas atvejams, kai gresia pavojus sveikatai ir gyvybei. Ministro teigimu, pavojus turtui yra tik antras prioritetas, todėl galimas gyventojų nepasitenkinimas. Tačiau R.Palaitis akcentavo, kad „spėti visur yra praktiškai neįmanoma“.

Pajūrį užlies trečiadienį

Kalbėdamas apie situaciją Kaune, vidaus reikalų ministras teigė, kad situacija Kaune stabilizuota pavykus pravalyti vieną ledų sangrūdą.

„Jeigu žiūrime į ateitį, trečiadienį po pietų laukiame potvynio pajūryje. Ta banga iš visos Lietuvos suplauks į Nemuną žemupyje ir tai bus trečiadienį po pietų arba naktį. Krašto apsaugos ministerija žadėjo amfibijų pagalbą ketvirtadienio naktį, bet mes paprašėme, kad imtųsi visų priemonių, kad technika būtų pristatyta šiek tiek anksčiau“, – kalbėjo R.Palaitis.

Jis taip pat paakino, kad specialių lėšų šiai situacijai nėra skirta, tačiau neatmetė galimybės, jog įvertinusi visus nuostolius ir darbų apimtis ministerija gali  kreiptis į Vyriausybės rezervą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius