-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 23 /16:48

Leidimas išduotas – 3 naktis bus uždarytas greitkelis ties Kaunu, eismas nukreipiamas per miestą

Statybos inspekcija informuoja išdavusi leidimą įgriuvusios Kleboniškio tilto dalies ardymo darbams. Jie bus atliekami tris naktis. Darbų metu uždaromas eismas autostrada ties Kaunu abiem kryptimis.

„Leidimas išduotas. Konstrukcijos ardymo darbai vyks jau šiąnakt. Nuo 23 valandos iki 5 valandos ryto bus uždarytas automobilių eismas abiem kryptimis“, – ketvirtadienio popietę 15min informavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (Statybos inspekcijos) atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė.

Automobilių eismas iš autostrados bus nukreipiamas per Kauno centrą.

Įgriuvusią ardomo Kleboniškio tilto dalį planuojama išardyti per tris artimiausias naktis. Tad tas tris naktis turėtų būti uždaromas eismas autostrada ties Kaunu.

Pasak R.Kėkštienės, Avarijos tyrimo komisija buvo sudaryta vasario 19 dieną. Ją sudaro Statybos inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos atstovai. Išvados dėl griaunamo tilto dalies įgriuvimo priežasties dar nėra priimtos.

Gavusi visus reikiamus dokumentus, komisija ketvirtadienio pavakarę išdavė leidimą ardymo darbams.

„Karpys“ ardymo žirklėmis

Kleboniškio vidurinio tilto griovimo darbus atlieka bendrovė „Kauno tiltai“. Jos atstovė ketvirtadienį 15min patikino, kad šiuo metu yra derinami procesai su griovimą atliksiančių subrangovų atstovais. Tikimasi, kad darbus pavyks pradėti šįvakar.

„Persisvėrusios tilto konstrukcijos dalis bus trupinama ekskavatoriumi su betono ardymo žirklėmis, kurios strėlės siekis 22 metrai. Atliekamų darbų metu žmonių ir technikos pavojingoje zonoje nebus“, – 15min patikino Giedrė Samulionytė-Lekavičienė, „Kauno tiltų“ komunikacijos specialistė.

Siekiant maksimaliai užtikrinti eismo saugumą, ardymo darbus planuojama vykdyti tik naktimis. Tikimasi, kad, esant palankioms aplinkybėms, didžioji konstrukcijos griovimo darbų dalis bus atlikta per tris naktis. Paaiškėjus nenumatytiems veiksniams, dėl kurių galėtų užtrukti ardymo darbai, bendrovė kreipsis į atsakingas institucijas dėl leidimo riboti eismą pratęsimo.

Apie planuojamus pradėti darbus informuoti Kauno miesto policijos pareigūnai.

Dieną tiltai bus atidaryti

Tai pranešimu spaudai patvirtino ir Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Kaip skelbiama pranešime, nuo vasario 23 d. (ketvirtadienio) 23 val. iki vasario 24 d. (penktadienio) 5 val. ryto dėl A.Meškinio tilto per Nerį (vidurinis tiltas) įvykio padarinių šalinimo darbų bus uždaromas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km esančiais tiltais per Nerį.

Planuojama, kad eismas bus uždarytas taip pat ir vasario 25 d., ir vasario 26 d. naktimis, kol bus pašalinti įvykio padariniai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune griuvo tilto konstrukcija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune griuvo tilto konstrukcija

Padarinius planuojama pašalinti per kelias naktis. Šis laikas pasirinktas atsižvelgiant į mažiausio eismo intensyvumo srautus.

Dienomis eismas šalia esančiais dviem tiltais (pietiniu ir naujai pastatytu magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km) vyks.

„LAKD gavo leidimą iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos leisti rangovui tęsti tilto demontavimo darbus“, – rašoma pranešime spaudai.

Nurodė, kaip apvažiuoti

Padarinių šalinimo metu eismas bus kreipiamas apylankomis:

  • važiuojantiems Vilnius–Klaipėda kryptimi, eismas kreipiamas per Jonavos g., Salako g., Nuokalnės g., Varnių g., Neries krant., Baltų pr., Rasytės g. ir Jotvingių g. (paliekant galimybę rinktis Žemaičių plentą);
  • važiuojantiems Klaipėda–Vilnius kryptimi, eismas kreipiamas per Panerių g., Varnių g., Nuokalnės g., Eigulių g. ir Jonavos g.

Kelių direkcija rangovui yra nurodžiusi stebėti situaciją ir atsiradus menkiausiems įtarimams dėl eismo saugos užtikrinimo, operatyviai informuoti LAKD ir imtis veiksmų riboti eismą.

Už darbų organizavimą, padarinių pašalinimą, eismo saugą vykdomame objekte atsakingas rangovas.

Stambiausia eismo arterija

15min primena, kad A.Meškinio tiltas (kitaip vadinamas Kleboniškio tiltu) per Nerį Kaune iš dviejų tiltų pertvarkomas į trijų dalių: pernai pavasarį atidarytas naujas – šiaurinis tiltas, vidurinis šiuo metu griaunamas ir jo vietoje statomas naujas, o pietinis bus iš esmės rekonstruojamas.

A.Meškinio tilto per Nerį (viduriniojo tilto) rekonstrukcijos ties Kaunu darbai pradėti dar praėjusiais metais. Pagal sutartį darbai turėjo būti baigti iki 2024 m. pabaigos.

Šios sutarties darbų vertė – 68,37 mln. eurų su PVM.

Demontuojama vidurinio tilto konstrukcija įgriuvo vasario 14-osios vakare. Per savaitgalį ji stabilizuota, kad nekeltų pavojaus eismo saugumui per šalia esančius šiaurinį ir pietinį tiltus.

Eismas dėl įvykio Panerių g. uždarytas.

Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu, į kurį patenka ir minėtas tiltas, nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Baltica“ kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių. Taigi tai yra stambiausia ir intensyviausia šalyje eismo arterija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius