Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 03 /15:38

Lėktuvo gedimas vėl vertė laukti į Turkiją susiruošusius poilsiautojus

Į Turkiją iš Vilniaus oro uosto ankstų šeštadienio rytą turėjęs išskirti orlaivis netrukus po pakilimo buvo priverstas leistis Vilniuje. Juo į Antaliją turintys skristi poilsiautojai turėjo laukti, kol bus pašalinti techniniai gedimai.
„Small Planet Airlines“ lėktuvas
„Small Planet Airlines“ lėktuvas

Bendrovės „Small Planet Airlines“ komunikacijos vadovė Ernesta Raulonytė BNSšeštadienį sakė, kad ryte po 6 val. pakilęs lėktuvas į Vilniaus oro uostą turėjo grįžti dėl „techninių nesklandumų“.

„Keleiviais yra pasirūpinta. Gedimas šiuo metu yra beveik pašalintas, bet paraleliai ieškomas ir kitas orlaivis, kuris galėtų vykdyti skrydį“, – dėstė ji.

E.Raulonytės teigimu, skrydį numatoma vykdyti „netrukus“. Paprašyta skrydžio laiką įvardyti konkrečiau, ji sakė negalinti to padaryti.

Dėl „Small Planet Airlines“ lėktuvo gedimo rugpjūčio 21 dieną poilsiautojai į Turkiją taip išskrido gerokai vėliau, nei planuota.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas 15min.lt sakė, kad po lėktuvo pakilimo nesusitraukė užsparniai, viena iš sparno mechanizmo dalių, todėl lėktuvas buvo privestas grįžti ir pašalinti gedimą.

„Tačiau tai buvo absoliučiai nepavojinga, galėjo ir taip skristi, tik būtų skridę labai ilgai. Ta mechanizacija mažina greitį, tam ir yra naudojama kylant, kad būtų mažesnis pakilimo greitis“, – sakė A.Šumskas.

Tačiau CCA direktoriaus pavaduotojas užtikrino – jokio pavojaus keleiviams ar lėktuvo įgulai nebuvo kilę. „Pavojaus absoliučiai jokio nebuvo, 100 proc. garantuoju ir labai atsakingai pareiškiu“, – užtikrino A.Šumskas.

Ar lėktuvo gedimas jau pašalintas, A.Šumskas negalėjo pasakyti. Jis teigė tuo nesidomėjęs, kadangi šis gedimas skrydžių saugai jokios įtakos neturėjo.

Vilniaus oro uosto informacijoje 15min.lt užtikrino, kad 5.45 val. į Antaliją neišskridęs lėktuvas pakils 14.30 val. Oro uosto tinklalapyje rašoma, kad skrydis vėluoja.

Atnaujinta 15.15 val. Kaip BNS sakė Bendrovės „Small Planet Airlines“ komunikacijos vadovė E.Raulonytė, lėktuvas buvo pataisytas ir poilsiautojai antrą kartą tuo pačiu lėktuvu pakilo į skrydžiui į Turkiją.

Oro uosto tinklalapyje nurodoma, kad lėktuvas į minėtą kurortą išvyko 14.39 val.

Atnaujinta 15.38 val. Kaip pranešė naujienų portalas delfi.lt, dėl šio lėktuvo gedimo atidėtas ir šeštadienį per pietus turėjęs įvykti skrydis į Rodo salą. šis skrydis turėjo įvyko 13.45 val., tačiau turistai buvo informuoti, kad orlaivis pakils tik 22 val.

Bendrovės „Small planet airlines“ atstovė sakė, kad skrydis į Rodą vėluoja todėl, kad šiuos keleivius turėjo skraidinti iš Antalijos sugrįžęs lėktuvas. Ji teigė, kad skrydis į Rodą vėluos tiek, kiek vėluoja skrydis į Antaliją.

Pasiteiravus, ar negalima keleiviams pasiūlyti kito orlaivio, bendrovės atstovė sakė, kad ieškoma antrojo lėktuvo, bet kol kas jo nerandama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius