Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 28

Lenkijoje bus įamžinti Lietuvos metraštininkės Ievos Simonaitytės ir Vormedytėje palaidoto Lietuvos politinio veikėjo Adolfo Grajewskio atminimai

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) ir ambasada Varšuvoje kartu su Lietuvos garbės konsulais, Lenkijos regionų atstovais bei visuomenininkais rengiasi įamžinti Unguroje gyvenusios paskutinės Mažosios Lietuvos metraštininkės Ievos Simonaitytės ir Vormedytėje palaidoto Lietuvos politinio ir visuomenės veikėjo Adolfo Grajewskio atminimą.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1912–1914 metus, praleistus gydantis ir gyvenant tuomet Vokietijai priklausiusiame ir Angerburgu vadintame miestelyje, I.Simonaitytė įamžino memuaruose.

Ambasados darbuotojai, Lenkijos šiaurėje įsikūrusiame Vormedytės (Orneta) mieste aplankę Lietuvos politinio bei visuomenės veikėjo, 1920–1922 m. Steigiamojo Seimo nario Adolfo Grajewskio kapą, pažadėjo jo vaikaičiui Stanislawui Grajewskiui URM paramą įamžinant senelio atminimą.

„Gaila, tačiau senelio paskutinis noras liko neįgyvendintas. Jis nesuspėjo aplankyti Lietuvos ir su savimi į amžino poilsio vietą pasiimti saujelės Lietuvos žemės, kurią taip mylėjo, dėl kurios ateities kovojo ir kurios labai ilgėjosi“, – teigė St.Grajewskis.

Anot jo, senelis daug pasakodavęs apie Lietuvą ir troškęs, jog anūkai mokėtų lietuvių kalbą.

Lietuvos diplomatai pažadėjo URM paramą įamžinant A.Grajevskio atminimą. Sutarta, kad artimiausiu metu ant antkapio atsiras užrašas, skirtas Lietuvos ir Lenkijos visuomenės veikėjui, Steigiamojo Seimo nariui Adolfui Grajewskiui.

Abu projektai bus finansuojami iš Užsienio reikalų ministerijos lėšų, skirtų Lietuvai reikšmingų kultūros objektų įamžinimui Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius