-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 13

Lenkijos dienraščio „Gazeta wyborcza“ vyr. redaktoriui Adamui Michnikui įteikta Laisvės premija

Seime antradienį minint Laisvės gynėjų dieną Lenkijos buvusiam disidentui, dienraščio „Gazeta Wyborcza“ vyriausiajam redaktoriui Adamui Michnikui įteikta Laisvės premija.
Adamas Michnikas
Adamas Michnikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pristatydama 2014 metų Laisvės premijos laureatą premijos komisijos pirmininkė parlamentarė Irena Degutienė pažymėjo, kad 1991 metais A.Michnikas demonstravo besąlygišką ir beatodairišką paramą Lietuvos laisvei, palaikydamas Lietuvos piliečių kovą prieš Sovietų Sąjungos agresiją.

Ji taip pat pabrėžė, kad A.Michnikas yra ne kartą yra vienareikšmiškai pasisakęs prieš lenkų ir lietuvių santykių kiršinimą išnaudojant tautines mažumas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Loreta Graužinienė ir Adamas Michnikas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Loreta Graužinienė ir Adamas Michnikas

Teikia nuo 2011 metų

Laisvės premija skiriama kasmet nuo 2011 metų, siekiant įvertinti asmenų ir organizacijų laimėjimus ir indėlį ginant žmogaus teises, plėtojant demokratiją, skatinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą kovojant už Rytų ir Vidurio Europos tautų laisvą apsisprendimą ir suverenitetą.

Pirmoji Laisvės premija 2011-aisiais buvo skirta aktyviam kovotojui už laisvę ir demokratiją, žmogaus teisių gynėjui, Rusijos disidentui Sergejui Kovaliovui. 2012-ųjų premija  atiteko buvusiam sovietinio režimo disidentui, Laisvės lygos vadovui Antanui Terleckui. Praėjusių metų Laisvės premija įteikta Kauno arkivyskupui metropolitui, buvusiam disidentui Sigitui Tamkevičiui.

Laisvės premiją Lietuvos Seimas įsteigė 2011 metų rugsėjo 15 dieną. Premija siekia 5 tūkst. eurų (17,25 tūkst. litų). Ji teikiama kasmet sausio 13-ąją per iškilmingą Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius