Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

Lenkijos lietuviai Seinuose sekmadieniais vėl gali melstis lietuviškai, bet dar laukia nuolatinio kunigo

Lenkijoje Seinų miestelyje ir netoliese esančiame Žagarių kaime gyvenantys lietuvių tautybės žmonės vėl atgavo galimybę sekmadieniais mestis lietuviškai mišiose, tačiau nuolatinio kunigo jiems dar teks palaukti.
Kryžius
Kryžius / Fotolia nuotr.

Seinuose veikiančios lietuvių kultūrinės organizacijos Šv.Kazimiero draugijos pirmininkas Algirdas Vektorius BNS sakė, kad praeitą sekmadienį lietuviai sulaukė kunigo iš Lietuvos Arūno Kesilio, jis pažadėjo į mišias Seinų bazilikoje ir Žagarių bažnyčioje atvykti ir kitą sekmadienį.

„Dabar patarnauja kunigai iš Lietuvos. Praėjusį sekmadienį mišias atnašavo kunigas Arūnas Kesilis. Jis žadėjo, kad atvyks ir ateinantį sekmadienį, o jau daromi žingsniai, kad atvažiuotų kunigas, kuris pastoviai gyventų Seinuose. Tokio kunigo dar nėra“, – BNS sakė A.Vektorius.

Dalis Lenkijos lietuvių prarado galimybę melstis lietuviškose mišiose, kai spalio 1 dieną buvo atšauktas kunigas Bernardas Augaitis. Jis mišias atnašaudavo tiek lietuvių, tiek lenkų kalbomis.

Šiame Lenkijos pakraštyje gyvenantys tikintys lietuviai pranešė, kad kreipėsi į Vilniaus arkivyskupą Audrį Juozą Bačkį, jog šis pasirūpintų, jog jie ir toliau galėtų melstis gimtąją kalba. Kardinolas BNS yra sakęs, jog Lietuvoje kol kas neatsiranda kunigo, kuris norėtų ir sutiktų vykti į Seinus.

Lietuvos ambasados Lenkijoje duomenimis, Lenkijoje gyvena apie 15 tūkst. lietuvių kilmės žmonių, daugiausia – Seinų ir Punsko krašte netoli valstybinės sienos su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius